Με μια ιδιαιτέρως καυστική ανάρτησή της, η Έλενα Ακρίτα σχολίασε τα όσα επικαλέστηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Πολιτισμού αφού χαρακτήρισε ως "κακοποιό" και "επικίνδυνο άνθρωπο" το Δημήτρη Λιγνάδη, υποστήριξε πως δεν γνώριζε τίποτα για την προσωπική του ζωή, καθώς, όπως ανέφερε, "δεν υπήρξαν ποτέ προσωπικοί φίλοι".

Για να ενισχύσει μάλιστα το επιχείρημα της άγνοιας και της εξαπάτησής της όσον αφορά την τοποθέτηση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη σε διευθυντική θέση στο Εθνικό Θέατρο, επικαλέστηκε μεταξύ άλλων και την Έλενα Ακρίτα.

Η κ. Μενδώνη υποστήριξε πως η επιλογή Λιγνάδη έγινε επειδή συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως "ήταν παρών στο Εθνικό από το 1986, δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση.

παναλαμβάνω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε, αλλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να μου πει το παραμικρό για την ιδιωτική του ζωή.

κ. Σκουρολιάκος, ο κ Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα, που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει".

Μάλιστα η Λίνα Μενδώνη έκανε χρήση και παλαιότερων δημοσιευμάτων της Ελενας Ακρίτα για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Έξαλλη η Ακρίτα με τη Μενδώνη: Είναι σούργελο η γυναίκα

Η Έλενα Ακρίτα δεν άφησε αναπάντητα τα όσα ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού και με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό στο Instagram, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της χαρακτηρίζοντάς της ως "σούργελο".

Μάλιστα, όπως υποστήριξε η κ. Ακρίτα, η Λίνα Μενδώνη για να υποστηρίξει τη θέση της περί άγνοιας και εξαπάτησης αναφορικά με την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη, χρησιμοποίησε και κριτικές που είχε γράψει η δημοσιογράφος για τον ηθοποιό - σκηνοθέτη.

Ειδικότερα, στην αιχμηρή ανάρτησή της η κ Έλενα Ακρίτα γράφει τα εξής:

"Παιδιά είναι σούργελο η γυναίκα, δίνει συνέντευξη για τον Λιγνάδη και διαβάζει την κριτική που έγραψα εγώ για τον Οιδίποδα χαχαχαχα #Μενδώνη".