Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει μία πτώση στον αριθμό των κρουσμάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Αλλά, φυσικά, αυτό δεν οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό, γιατί το μεγάλο πρόβλημα, ενδεχομένως, να είναι τον Οκτώβρη -Νοέμβρη, όταν θα έχουμε έξαρση και των άλλων εποχικών ιώσεων, όπως της γρίπης», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση περίμενε την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της αυξημένης κυνικότητας στο εσωτερικό της χώρας λέγοντας πως «τα επιδημιολογικά μοντέλα που έχουν οι ειδικοί, τους οποίους συμβουλευόμαστε, έδειχναν αύξηση των κρουσμάτων τέλος Ιουλίου, αρχές-μέσα Αυγούστου και κορύφωσή τους προς το τέλος Αυγούστου».

Παρόλα αυτά, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «δεν έχουμε δει μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας, ιδίως όσον αφορά τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε Μ.Ε.Θ. και τους διασωληνωμένους».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Πρέπει, επομένως, να έχουμε προετοιμάσει ένα σύστημα που να επιτρέπει ότι θα περιχαρακώνουμε ενδεχόμενα κρούσματα και θα διαφυλάττουμε την υγεία των μαθητών. Γι’ αυτό προκρίθηκε η χρήση μάσκας και ένα πλέγμα πολιτικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Να τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών, να πλένουμε τα χέρια μας, να τηρούμε αποστάσεις, να μη συγχρωτιζόμαστε, να φοράμε τη μάσκα, να γίνονται ξεχωριστά διαλείμματα, να χρησιμοποιείται για παράδειγμα παγούρι, ώστε να μην υπάρχουν συνωστισμοί στις βρύσες, στους ψύκτες ή αλλού. Αυτά κάνουν ένα πλέγμα που θα βοηθήσει να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία μας».