'Ενταλμα πληρωμής συνολικού ύψους 800 ευρώ για τα δικαιώματα των τραγουδιών του μουσικοσυνθέτη που ακούστηκαν στην περιβόητη κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη, εξέδωσε σήμερα Τρίτη 19/5 ο δήμος Αθηναίων.

Ο κ. Σταμάτης Κραουνάκης απέστειλε εξώδικο στον δήμο Αθηναίων, ζητώντας να αποζημιωθεί χρηματικά επειδή η Αλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσε τραγούδια του χωρίς την άδειά του, στη συναυλία με το φορτηγό-σκηνή στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας.

Ο κ. Κραουνάκης αναμένεται τώρα να παραδώσει τα 800 ευρώ στους «πάσχοντες και αδυνατούντες καλλιτέχνες δημιουργούς», σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην εξώδικη διαμαρτυρία.

H εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Κραουνάκη:

«Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση. Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ΄υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο».

Ο κ. Κραουνάκης, στο περιεχόμενο του εξώδικου, κάνει λόγο για απόλυτα σκηνοθετημένη δράση λαϊκισμού, η οποία έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης, και προσθέτει τα εξής: