Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία.

αράλληλα, λόγω της χιονόπτωσης έχει διακοπεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μέχρι τη θέση Άγιος Πέτρος και στα δύο ρεύματα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κα τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Νίκο Χαρδαλιά για την αποτίμηση της κατάστασης λόγω της επέλασης του χιονιά, που έφτασε και στην Αττική.

σύσκεψη έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ενώ μετείχαν όλοι οι περιφερειάρχες και αρμόδιοι παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των υπολοίπων οργανισμών και φορέων που εμπλέκονται.

το επίκεντρο της σύσκεψης ήταν η ένταση της κακοκαιρίας στην Αττική, που αναμένεται τις επόμενες ώρες και ο διαρκής συντονισμός των συναρμόδιων φορέων.

ι στόχοι που συζητήθηκαν στην σύσκεψη ήταν τρεις: Να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, να απεγκλωβιστούν και να σταλούν στις αγορές τα τρόφιμα που είναι αναγκαία για να μπορέσει να υπάρξει τροφοδοσία και το κυριότερο, να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα στους εμβολιασμούς.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών είπε:

Μαζί με τον κύριο Χαρδαλιά και τον κύριο Πέτσα έγινε ιδιαίτερη συζήτηση στη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες ότι βασική μας προϋπόθεση είναι, να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα εμβολιαστικά κέντρα. Για μας αποτελεί ύψιστη και μεγάλη προτεραιότητα, αύριο όσοι έχουν προγραμματίσει, να εμβολιαστούν άπαντες και να μη χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου. Σε αυτό δεσμευόμαστε. Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η κανονική ροή του εμβολιασμού αποτελεί σημαντικό στοίχημα.

Έχουν δοθεί οδηγίες ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι για τους πολίτες που πρέπει να μεταβούν σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγεία , κλ.π. Προσοχή, ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και όλα θα πάνε καλά».

ε ό,τι αφορά στην κινητοποίηση του μηχανισμού και στα μέτρα που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση της «Μήδειας» ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών από την Λάρισα και κάτω θα ισχύσει μέχρι αύριο στις 11- 12 το μεσημέρι, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και αφορά πρωτίστως και κυριότερα την Εύβοια, η οποία φαίνεται ότι θα δοκιμαστεί πολύ από την κακοκαιρία και τον χιονιά.

πό τη ΓΓΠΠ πάντως έγινε γνωστό ότι συζητήθηκε και η εκδοχή να απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών και στην Πελοπόννησο, αν οι συνθήκες και οι χιονοπτώσεις το επιβάλουν.

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής της Αττικο - Βοιωτίας ότι θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, η συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών είναι δεδομένη, η επαγρύπνηση μας είναι κι αυτή εδώ στην Πολιτική Προστασία από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:

ίμαι βέβαιος ότι με τη συμμετοχή των πολιτών, τους οποίους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς σοβαρό λόγο, όσοι πρέπει να κυκλοφορήσουν να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να προσέξουμε γιατί θα έχει πολύ παγετό και υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει λοιπόν κι αυτό».

υπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, αλλά τώρα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας πέρασε, αρχίζουν όμως τα προβλήματα στην Αττική και στη Νότια Ελλάδα.

Βρισκόμαστε σε συναγερμό, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση κινητοποίησης», δήλωσε ο Υπουργός και συνέχισε: «Το κράτος, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είμαστε όλοι εδώ σήμερα, ο μηχανισμός της που είναι σε 24ωρη ετοιμότητα, η Περιφέρεια, οι πολίτες, οι δήμοι και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες του κράτους θα είναι σε τέτοιο αλέρτ και τέτοια ετοιμότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα... Ο στόχος μας είναι να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι και να παραμείνουν ανοικτοί... Εμείς είμαστε εδώ μέρα και νύχτα και είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά θα είναι θετικό».

κ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε δεν χρειάζεται η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ψυχραιμία- είπε. Έχουμε ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε οτιδήποτε ζητήθηκε από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών και των πολιτών. Τώρα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και να σταλούν στις αγορές τα τρόφιμα που είναι αναγκαία για να μπορέσει να υπάρξει τροφοδοσία και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε πολύ καλά».

ε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως είπε ο κ. Πέτσας, «οι δήμοι και οι Περιφέρειες κάνουν ότι χρειάζεται για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί» , συνέστησε και αυτός στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς όλους τους ανθρώπους των συναρμόδιων υπηρεσιών που δουλεύουν για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» από τη Δευτέρα με πυκνές χιονοπτώσεις και στην Αθήνα

Προβλήματα στο Πήλιο, ακόμα και μέσα στον Βόλο, από τη σφοδρή χιονόπτωση

Σοβαρά προβλήματα στις οδικές συγκοινωνίες του Πηλίου, αλλά ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται από τη συνεχιζόμενη σφοδρή χιονόπτωση που μαίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και εντάθηκε μετά το μεσημέρι σε ολόκληρη την Μαγνησία.

ντιολισθητικές αλυσίδες είναι πλέον απαραίτητες ακόμα και μέσα στην πόλη του Βόλου και κυρίως σε όλα τα Βορειοανατολικά προάστια προς τον Άνω Βόλο, τη Νέα Ιωνία και όλο τον αστικό ιστό πάνω από τη λεωφόρο Αναλήψεως.

πό το μεσημέρι διεκόπησαν και τα δρομολόγια των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από το παγωμένο χιόνι σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής.

έσα στον Βόλο δεκάδες είναι οι υδροφόρες που φορτώνουν με θαλασσινό νερό από το λιμάνι και διέρχονται από κεντρικές οδικές αρτηρίες και ρίχνουν το νερό, για να αποτρέψουν την παγοποίηση του οδοστρώματος, αφού η θερμοκρασία μέσα στον Βόλο κυμαίνεται από -2 μέχρι και το μηδέν η μέγιστη.

εγάλη προσπάθεια καταβάλλεται προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος του Βόλου, καθώς και το τούνελ της Γορίτσας, όπου μέχρι τις 5 το απόγευμα η κίνηση γίνεται μόνο με αλυσίδες.

ην ίδια ώρα, καταβάλλονται επίσης μεγάλες προσπάθειες να κρατηθεί ανοιχτός και ο δρόμος Βόλου - Χανίων - Ζαγοράς, όπου επιχειρούν πάνω από 50 εκχιονιστικά και αλατιέρες, για τον αποχιονισμό του οδοστρώματος, αλλά η μεγάλη επιδείνωση των φαινομένων και η σφοδρή χιονόπτωση καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση.

θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου είναι στους -9 βαθμούς και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 40 εκατοστά. Η κίνηση των αυτοκινήτων ακόμη και μέχρι την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα είναι πάρα πολύ δύσκολη, ακόμη και με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ολύ χιόνι πέφτει συνεχώς και στην περιφέρεια του Αλμυρού, τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά, ενώ από την Ευξεινούπολη προς τα χωριά και την Ανάβρα είναι σχεδόν αδύνατη η κίνηση των οχημάτων.

υσκολίες αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα και στον αυτοκινητόδρομο Βόλου - Βελεστίνου - Λάρισας από το ύψος της Α' ΒΙΠΕ Βόλου λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Η ίδια εικόνα υπάρχει και στην εθνική οδό Βόλου - Μικροθηβών, κυρίως στην ανάβαση του Σωρού.

την ΠΑΘΕ, στο τμήμα της Μαγνησίας, χιονίζει με ιδιαίτερη ένταση και απαιτείται μεγάλη προσοχή λόγω πάγου παρά τις συνεχείς αποχιονίσεις στις στροφές Αερινού και στις στροφές των Αγίων Θεοδώρων, στα όρια με τη Φθιώτιδα.

ανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν εκτελέσθηκε σήμερα προς τα νησιά των Σποράδων, αφού πνέουν έξω από τον Παγασητικό άνεμοι 9 μποφόρ και τα πλοία έμειναν δεμένα στο λιμάνι του Βόλου.

Προβλήματα λόγω χιονοπτώσεων σε σημεία του οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ προβλήματα καταγράφονται, εξαιτίας των χιονοπτώσεων, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας.

trong>Στην Αχαϊα

ιδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, απαγορεύεται προσωρινά η κίνηση των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, καθώς και των λεωφορείων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου.

Στην εθνική οδό Πατρών-Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας.

Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου.

Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Αιγίου, μέσω Πτέρης.

Στην εθνική οδό Καλαβρύτων-Κλειτορίας, μέσω Λουσών.

Στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

πίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή ειδικού τύπου ελαστικά, σε όλο το οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων, της Κλειτορίας και του Ερυμάνθου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας.

την Αιτωλοακαρνανία

την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Άνω Χώρας από την τοπική ενότητα Ελατούς και άνω.

Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Καρπενησίου από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Πλατάνου-Κλεπάς-Λιβαδακίου Αράχωβας, Ψηλού Σταυρού.

Στην επαρχιακή οδό Άνω Χώρας-Κρυονερίων, επαρχιακή οδό Άνω Χώρας-Κάτω Χώρας.

Στην επαρχιακή οδό Άνω Χώρας-Αμπελακιώτισσας από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Κρυονερίων και Περδικόβρυσης.

Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Ελατοβρύσης από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Ελατού, Γρηγόρι και Ελατόβρυσης.

Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Γραμμένης Οξιάς, μέσω Φωκίδας, από το ύψος των τοπικών κοινοτήτων Καλλονής, Κυδωνιάς, Λεύκας, Γραμμένης Οξιάς και Μανδρινής.

την Κορινθία

χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στις εξής περιοχές:

Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων-Ζήρειας, από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.

Μυτιλήνη: Ισχυρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια και τη Δυτική Λέσβο

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές χιονοπτώσεις, πλήττουν από τις 5 το απόγευμα τη Βόρεια και τη Δυτική Λέσβο. Δυνάμεις των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των δήμων δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, μαζί με συνεργεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εργάζονται προκειμένου να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

ε ανακοίνωση της το απόγευμα της Κυριακής, η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έκανε γνωστό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά πλην της εθνικής οδού μεταξύ Κλειούς - Συκαμινίας - 'Αργενου στη βορειοανατολική Λέσβο, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ιωάννινα: Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Κλειστά αύριο τα σχολεία

Στην κατάψυξη έχει μπει η Ήπειρος, με τον υδράργυρο να έχει κάνει βουτιά κάτω από το μηδέν και τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται στα ορεινά. Τη Δευτέρα τα σχολεία σε όλο τον νομό Ιωαννίνων, αλλά και στον ορεινό δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στην Άρτα, θα παραμείνουν κλειστά.

ο χιόνι στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου εξακολουθεί να πέφτει ασταμάτητα και να φτάνει ακόμα και το ένα μέτρο.

ΔΕΗ καταβάλει προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις βλάβες στα Ζαγοροχώρια, ενώ ο δήμος Ιωαννιτών διανέμει δωρεάν νερό στους πολίτες, καθώς η βλάβη στο αντλιοστάσιο αναμένεται να επιδιορθωθεί έως αύριο.

Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία για δύο ημέρες στη Δυτική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία στο νομό της Λάρισας, με αποφάσεις των δήμων, λόγω της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόστρωσης που επικρατεί στην περιοχή.

αράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης της Λάρισας, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Μυτιλήνη: Κλειστά τα σχολεία σε Λέσβο και Χίο

Στη Χίο με απόφαση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

ε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου γίνεται γνωστό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, πλην των τμημάτων της εθνικής οδού Κλειούς - Συκαμινιάς - 'Αργενου, Κάπης - Πελόπης και Στύψης - Υψηλομέτωπου. Εκεί απαιτείται απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πύργος: Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, «εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στην περιφερειακή ενότητα και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, λόγω covid-19».

πως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, «τα υγειονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μας επιτρέπουν να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους», ενώ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα επανεξεταστεί τη Δευτέρα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη.

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κ.Μακεδονίας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και σε ποια απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε ισχύ είναι -λόγω χιονόπτωσης και παγετού- και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων σε αρκετές περιοχές.

ναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, στις 8 το βράδυ η κατάσταση ανά νομό είχε ως εξής:

-Ημαθία

σχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 226ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Πολυμύλου) έως το 288ο χιλιόμετρο (ανισόπεδος κόμβος Κλειδίου) της Εγνατίας Οδού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

-Κιλκίς

σχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με εξαίρεση το οδικό τμήμα από το 516ο έως το 548ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Ευζώνων.

κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, εκτός της νέας εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων.

-Πέλλα

σχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, στα εξής οδικά σημεία: από το 39ο έως το 118ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας, από το 108ο έως το 119ό χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας, από το 8ο, περίπου, έως το 19ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Έδεσσας -Βέροιας και στην επαρχιακή οδό Αριδαίας - Σκύδρας.

κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο από τοπική κοινότητα Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

-Πιερία

κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 17ο έως το 44ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης -Ελασσόνας και από το 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης - Ελατοχωρίου, στην επαρχιακή οδό Κολινδρού - Ρυακίων - Καστανίας.

-Σέρρες

σχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από το 33 έως το 95,5 χιλιόμετρο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Λαγκαδάς - Σέρρες - Προμαχώνα με κατεύθυνση τον Λαγκαδά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία: στην επαρχιακή οδό Σερρών - Χρυσοπηγής - Ορεινής, στην επαρχιακή οδό Σερρών - Ελαιώνα - 'Ανω Βροντούς, στην επαρχιακή οδό Νιγρίτας - Λαγκαδίου, στην επαρχιακή οδό Σερρών - Λαϊλιά (χιονοδρομικό κέντρο), στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής, στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Αγριανής, Αγίου Χριστοφόρου, Αναστασιάς, Σφελινού, Σκοπιάς, Σιδηροδρομικού Σταθμού Αγγίστας του Δήμου Νέας Ζίχνης και στο οδικό δίκτυο των τοπικών κοινοτήτων Ηλιοκώμης, Κορμίστας, Αγγίστας του Δήμου Αμφίπολης.

-Χαλκιδική

σχύει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

πίσης, ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων οχημάτων, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής οδικά σημεία: από το 38ο έως το 110ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, από το 29ο έως το 62ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, από το 31 έως το 50 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου - Ιερισσού από το 23ο έως το 45ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρεντίνας -Ουρανούπολης, στην επαρχιακή οδό Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βάβδου - Σημάντρων, στην επαρχιακή οδό Σανών - Δουμπιών, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας, στην επαρχιακή οδό Αρναίας - Στανού, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Πλανών, από το 1ο έως το 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου -Αγ. Νικολάου, στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυγύρου, Ταξιάρχη, Βάβδου, Σανών, Παλαιοκάστρου και Δουμπιών, από διασταύρωση Βάβδου έως Βάβδο και στις δασικές οδούς Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη, Πολυγύρου - Ταξιάρχη και Βραστάμων - Ταξιάρχη.