Την πρόβλεψή της έκανε για ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έκανε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, κ. Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΙ.

"Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, γιατί αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας. Ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα κρουσμάτων."

Η κ. Παγώνη ανέφερε επίσης ότι τα 1000 ή και 2000 κρούσματα ημερησίως είναι απίθανο σενάριο, αλλά αν συμβεί αυτό, τα πράγματα θα είναι παρά πολύ δύσκολα και προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές.

Αναφέρθηκε επίσης και στον απαραίτητο αερισμό των εσωτερικών χώρων και είπε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι».

H κ. Παγώνη τόνισε επίσης και την απαραίτητη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και ανέφερε πως η χρήση μάσκας θα βοηθήσει πολύ και στον περιορισμό της διάδοσης της γρίπης.