Για το εμβόλιο, αλλά και την υπεύθυνη δήλωση που απαιτείται για τον εμβολιασμό, μίλησε στο MEGA, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, κ. Ματίνα Παγώνη.

Η υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να υπογράφουμε για τον εμβολιασμό, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, απασχόλησε και την  κ. Παγώνη, οποία είπα χαρακτηριστικά: «Έχουν δίκιο. Αυτή η υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει, έχει γίνει.

ατά την προσωπική μου άποψη, όπως για όλα τα εμβόλια δε χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση, έτσι θα έπρεπε να γίνει και για αυτό, και ο κόσμος έχει έναν προβληματισμό. Αυτό το χαρτί δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο καθένας που πηγαίνει στο κέντρο θα λέει τα στοιχεία του, και κάποια πράγματα για το ιστορικό του.

λα αυτά είναι ένα ιστορικό που δίνεται. Δεν συμφωνώ να υπογράφει κάποιος ένα χαρτί. Να γίνει ό,τι γίνεται με όλους τους εμβολιασμούς. Το κατάλαβα ότι φοβίζει τον κόσμο, έχουμε πολλά τηλεφωνήματα που ρωτούν γιατί γίνεται αυτό και έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση. Όπως όλα τα εμβόλια, έτσι πρέπει να γίνει και για το εμβόλιο του Covid. Δεν υπάρχει φάρμακο και δεν υπάρχει εμβόλιο που να μην κάνει σε ένα ελάχιστο ποσοστό μια παρενέργεια. Από ό,τι ξέρουμε από τις μελέτες, οι παρενέργειες είναι ελαχιστότατες, ό,τι ισχύει για όλα τα εμβόλια και όλα τα φάρμακα. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να είναι φοβισμένος. Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση. Ο κόσμος να ξέρει ότι οι γιατροί θα το κάνουν το εμβόλιο».