Τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας χτύπησε, σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς, κ. Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι «τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και αν συνεχίσουμε να μην παίρνουμε μέτρα κινδυνεύουν να γίνουν μη αναστρέψιμα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, για μία ακόμη φορά, έκανε έκκληση στους νέους να είναι προσεκτικοί, οι οποίοι κατά πλειοφηφία  είναι ασυμπτωματικοί και μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη του ιού.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Παγώνη δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, εφόσον ληφθούν υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα στο τέλος Αυγούστου».  Απερίφραστα δε δήλωσε πως  «τα παιδιά πρέπει να γυρίσουν στα σχολεία φορώντας απαραιτήτως μάσκες».

Για τη λήψη επιπλέον μέτρων, σημείωσε ότι «τοπικά lockdown αν χρειαστεί θα γίνουν και δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητεί».

«Είναι θέμα της ζωής και της υγείας μας και αυτό είναι που έχει προτεραιότητα»!

Επεσήμανε δε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι συναθροίσεις στις πλατείες και στις παραλίες». Εκτός, όπως είπε, «αν πάει κανείς κρατώντας αποστάσεις και φορώντας μάσκα».