"Δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου, δεν κάναμε μαζί Πάσχα. Το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο" τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας ότι η φετινή πορεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς είναι σε ισχύ η απαγόρευση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο επιβολής του καθολικού lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την επικείμενη επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Φέτος δεν γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου, δεν γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου, δεν κάναμε μαζί Πάσχα. Το ίδιο θα συμβεί και με το Πολυτεχνείο. Είναι μία ευκαιρία για βαθιά συζήτηση με σεβασμό και κατάνυξη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και να αποδώσουμε στη μέρα το νόημα που πρέπει».

Την ματαίωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου είχε προαναγγείλει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας: «Εφόσον έχουμε απαγόρευση δεν νοείται να γίνει καμία πορεία» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες όλης της χώρας να τηρήσουν τα μέτρα περιορισμού κατά της πανδημίας.