Για το θέμα των σημερινών επεισοδίων επ' αφορμή της επετείου του Πολυτεχνείου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι έχει δοθεί εντολή για απαγόρευση των συναθροίσεων, δεν έχει δοθεί όμως εντολή για απαγόρευση πολιτικών εκδηλώσεων.

«Στα όρια της ανοχής, της πολιτικής και της κατανόησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, «έγιναν αυτές οι εκδηλώσεις. Στη δημοκρατία οφείλουμε τη συνεννόηση».

«Εμείς αποφασίσαμε σήμερα, να μην σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη και Αυτό θα το συνεχίσουμε για να τελειώνει το θέμα με τις διαδηλώσεις που καταλύουν τη ζωή στην πόλη», τόνισε με έμφαση.

«Ας μου δώσει κάποιος μια εξήγηση, γιατί σήμερα, με το 90% των ΜΕΘ να είναι καλυμμένο ελέω κορονοϊού, το ΚΚΕ αποφάσισε να κάνει διαδήλωση με 1.500 άτομα. Δεν μπορώ να το καταλάβω...» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με όσους προσήχθησαν, γνωστοποίησε ότι εκτός από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσής τους, θα τους επιβληθούν και τα αναλογούντα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19.

Για τη συγκέντρωση που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις για τη δημόσια υγεία»...

«Ήθελα να είναι ειρηνική ημέρα, να μην έχουμε καμία απώλεια και το πετύχαμε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Θέλαμε να μην καταστραφεί η πόλη και το πετύχαμε».