«Λουκέτο» μπαίνει από τις επόμενες ώρες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται εικόνες συνωστισμού στο πλαίσιο των απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή, των επικεφαλής Διευθύνσεων, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, αρμοδίου για τη δημοτική αστυνομία Δημήτρη Δαγκλή και του διευθυντή της δημοτικής αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη έγγραφο για απαγόρευση κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία και η διοίκηση του Δήμου αναμένει πλέον την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων.

Αύριο αναμένεται να στηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλες τις κάθετες οδούς που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, ώστε να εμποδιστεί η κίνηση των πολιτών.

απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και Σαββατοκύριακα, από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τις επόμενες ώρες, αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και αστυνομικοί του Δήμου αναμένεται να προχωρούν σε συστάσεις στους πολίτες που ακόμη και εάν έχουν σχετική βεβαίωση ή έχουν αποστείλει sms στο 13033 δεν θα μπορούν να κινούνται στο παραλιακό μέτωπο και να τους ενημερώνουν για τις ώρες που θα είναι ανοιχτή η παραλία, ενώ από την Τετάρτη θα αρχίσει και επιβολή προστίμων των 150 ευρώ.

Στη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης αναφέρθηκε πως σε περίπτωση που παρατηρηθεί αύξηση της κίνσης των πολιτών στο παλιό κομμάτι της παραλίας, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι, τότε η κυκλοφορία απαγόρευσης θα επεκταθεί και εκεί.

Την κοινή απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης να κλείσει η παραλία, για όσο διάστημα χρειαστεί, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τζιτζικώστας.

Το κείμενο του κ. Τζιτζικώστα έχει ως εξής: