Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση νέων μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά από την κρίσιμη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 11:00πμ, από τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται τα μέτρα αυτά να είναι κάθετα, δηλαδή να ισχύσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό «6» για τη σωματική άσκηση, που έχει προταθεί να επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας του εκάστοτε πολίτη, στο τραπέζι φαίνεται πως έχει πέσει πρόταση και για «κόφτη» στον κωδικό «4», που αφορά στην παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Την εν λόγω εισήγηση για τη σωματική άσκηση άλλωστε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης είπε πως η χρήση του εν λόγω κωδικού θα επιτρέπεται μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, πληροφορίες ορισμένοι λοιμωξιολόγοι έχουν θέσει στο τραπέζι όλες οι μετακινήσεις των πολιτών –όπως για παράδειγμα το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο- να γίνονται ενός των ορίων των δήμων κατοκίας τους.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από μέλη της Επιτροπής αναφέρουν πως είναι σφόδρα πιθανό να σταματήσει η λειτουργία όσων δημοτικών και γυμνασίων και να επιβληθεί για ακόμη μια φορά καθολική τηλεκπαίδευση.

Αναμένεται επίσης η εντατικοποίηση των ελέγχων και των τεστ covid, σε χώρους εργασίας και ειδικά σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και εργοστασιακούς χώρους.

Τέλος, δεν αποκλείεται να εναρμονιστεί το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει στα Σαββατοκύριακα με την ζώνη εργάσιμων ημερών της εβδομάδας.