Δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιέστερων και ασφαλέστερων στάσεων ζωής θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS.

Στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, από τις 09.00-22.00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της κινητής του μονάδας, θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΜΚΟ HelMSIC, ενώ ομάδες εργασίας επισκέπτονται από την Παρασκευή bar και café του κέντρου της Αθήνας για ενημέρωση και διανομή σχετικού υλικού.

Στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειακός εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας Βορείου Ελλάδος έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από τις 12:00-19:00, θα γίνεται ενημέρωση του πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών, σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ε.Ο.Δ.Υ. και των συμμετεχόντων φορέων.

Παράλληλα, μουσικοί και χορευτικοί σύλλογοι, όπως η χορευτική ομάδα SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και η ομάδα κρουστών Paranauê στις 18:00, θα στείλουν το μήνυμα της ημέρας με το δικό τους τρόπο.