Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και επί σειρά ετών εγκατάλειψης ενός αγοριού ΑμΕΑ, σε περιοχή του νομού Χανίων.

Την υπόθεση χειρίζεται ήδη η Εισαγγελία Χανίων και αφορά ένα αγόρι ΑμΕΑ που ενηλικιώθηκε πρόσφατα, που -σύμφωνα με καταθέσεις και μαρτυρίες- έχει δεχτεί επί χρόνια σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία, ενώ έχει πέσει και θύμα βιασμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη για την ΕΡΤ.

Ο 18χρονος έχει μάλιστα κατονομάσει στις αρχές τον δράστη του βιασμού.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το αγόρι έπεσε χθες εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού από τον πατέρα του, ο οποίος και συνελήφθη.

Σύμφωνα με την κοινωνική έκθεση, αλλά και όσα έχει αποκαλύψει το παιδί ο πατέρας του το κλείδωνε έξω από το σπίτι με αποτέλεσμα να κοιμάται σε παλιά κτήρια, στα χωράφια και ακόμα και πάνω σε δέντρα!

Πριν από λίγο καιρό οπότε και έγινε γνωστό το δράμα του παιδιού, κάποιοι φρόντισαν και έβαλαν σε εξωτερικό χώρο ένα κρεβάτι, προκειμένου να έχει έστω και έτσι ένα μέρος να κοιμάται.

Ο πατέρας εμφανίστηκε μαζί με το παιδί χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Χανίων, η οποία ερευνά την υπόθεση, και λίγες ώρες αργότερα το αγόρι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Ο πατέρας που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βάσει του νόμου 3500/2006 περί ενδοοικογενειακής βίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ αναζητείται ασφαλές μέρος να οδηγηθεί το 18 χρόνο αγόρι.