Τους 19 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορoνοϊού στην Ελλάδα, καθώς άλλοι δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία του πνοή από την ασθένεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για μια 86χρονη η οποία πέθανε χθες αργά το βράδυ και έναν 64χρονο που εξέπνευσε στις 10:30 το πρωί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα ενώ ο άτυχος άνδρας δεν είχε κάποιο τέτοιου είδους νόσημα. Και οι δύο νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Συνοψίζοντας, 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του λοιμωξιολόγυς και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Έτσι τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 695.114 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 33 εκ των οποίων διασωληνωμένοι, ενώ 18 ασθενείς έχασαν την ζωή τους.

«Η καμπύλη της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει σαν να έχει βάλει κάποιο φρένο χαίρομαι που δεν βλέπω αυτή τη δραματική αύξηση, αγοράσαμε χρόνο, μακάρι να αγοράσουμε κι άλλο χρόνο, δεν μπορώ να πω ότι έχει μειωθεί, αλλά ούτε και ότι έχει αυξηθεί δραματικά» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Επίσης εκτίμησε ότι η πορεία της Πανδημίας στην Ελλάδα είναι ανάλογη της τιτάνιας προσπάθειας που γίνεται για να την ελέγξουμε. «Ελπίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι εντός των προβλέψεων είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο αριθμός των σοβαρών περιπτώσεων που είναι το προϊόν από τα δύο άγνωστα μεγέθη, δηλαδή του πόσοι έχουν μολυνθεί ή νοσούν σοβαρά ή πεθαίνουν. Αυτός ο αριθμός γνωρίζουμε ότι αυξάνει δραματικά αν επιτρέψουμε στη νέα λοίμωξη να εξαπλωθεί», ανέφερε και είπε με έμφαση ότι αυτό το ξέρουμε με σιγουριά και αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να μην επιβαρυνθεί περισσότερο απ όσο αντέχει το σύστημα υγείας. «Είναι πιο σημαντικό οι ασθενείς που νοσούν ελαφρά, να απομονώνονται παρά να ελέγχονται», γιατί χωρίς μέτρα έλεγχου ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξάνεται δραματικά έως ότου μολυνθεί το 50% του πληθυσμού. Ακόμα και σε χώρες με πολύ καλό σύστημα αυτό δεν έχει συμβεί πρόσθεσε. Για κάθε έναν συμπτωματικό ασθενή υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή ένας με ελαφρά συμπτώματα. Γι αυτό είναι σημαντικό μέτρο ο περιορισμός των επαφών.

«Τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν γιατί η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια, όπως και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της νόσου» τόνισε.