Στα 45 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας. Σήμερα ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα.

Τα 14 νέα κρούσματα κοροναϊού διεγνώσθησαν από το γκρουπ που είχε επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Στα νέα κρούσματα φαίνεται να είναι μία εκ των αεροσυνοδών που συνόδευε την πτήση επιστροφής από Τελ Αβίβ προς Αθήνα στην οποία επέβαιναν οι 53 επιβάτες που είχαν πάει σε θρησκευτική εκδρομή στο όρος Σινά.

Όπως είπε ο κ. Σ. Τσιόδρας, ένας ασθενής διασωληνώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νοσοκομείο του Ρίο και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Όταν έγινε γνωστό ότι ο 66χρόνος διαγνώστηκε με κοροναϊό, πήρξε οδηγία του ΕΟΔΥ, όλο το πλήρωμα της συγκεκριμένης πτήσης τέθηκε σε καραντίνα, ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις. Ένα εκ των μελών του πληρώματος, μια 32χρονη αεροσυνοδός, διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Επίσης, ασθενής φέρεται να είναι και ο οδηγός του πούλμαν.