Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, Παρασκευή, στις 02:50 στην περιοχή του Αγίου Βλάση, στο Σοφικό Κορινθίας.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος επίσης τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα και συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχερανουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων και σύμφωνα με το δήμαρχο Κορίνθου, κ. Βασίλης Νανόπουλος, εκκενώνονται προληπτικά οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά, Κιουρκάτι και Κόρφος, καθώς και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.

Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

«Ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ», τόνισε ο Βασίλης Νανόπουλος, σημειώνοντας ότι το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=mgU5kJxuMnQ&feature=emb_title[/embed]