Στα άκρα οδηγείται η σχέση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη διευθυντική ομάδα τόσο της «Αυγής» όσο και του ιστότοπου της κομματικής εφημερίδας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν στελέχη πέριξ του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και του Πάνου Σκουρλέτη (ιδιαιτέρως από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο στο πόστο του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής), το έντυπο κρατά σαφείς αποστάσεις από τις απόψεις τους, ακολουθώντας επί της ουσίας τις επιταγές του προεδρικού περιβάλλοντος.

«Καλύπτουν τη δραστηριότητά τους και τους δίνουν χώρο μέχρι του σημείου που να τηρούνται απλώς τα προσχήματα», λένε χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια. Στο πλαίσιο αυτό, οι σχέσεις των δύο κορυφαίων στελεχών με τον διευθυντή του φύλλου, Αγγελο Τσέκερη(πρόκειται περί προσωπικών πρωτοβουλιών και όχι κατόπιν συνεννόησης με Τσίπρα ή Τζανακόπουλο), βρίσκονται κυριολεκτικά στο απόλυτο ναδίρ, παρά τις προσπάθειες γεφυροποίησης του χάσματος από την πλευρά του τελευταίου.

Το ίδιο ισχύει, όπως προαναφέρθηκε, και με την περίπτωση του πρώην διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» (σ.σ.: Από όπου αποχώρησε κακήν κακώς) και νυν επικεφαλής του site της «Αυγής», Νίκου Σβέρκου, ο οποίος, αν και έχει ιδιαιτέρως ισχυρές αναφορές στους κόλπους των «53+», φαίνεται να έχει γλυκαθεί κανονικά από τις θέσειςκλειδιά που του έχει προσφέρει το σύστημα Τσίπρα στα ΜΜΕ που ελέγχει η αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα, η στάση του αυτή φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα ουκ ολίγους παλαιούς συνοδοιπόρους του, οι οποίοι δεν του συγχωρούν ότι εσχάτως έχει γοητευθεί από το… εσωκομματικό όραμα του Δημήτρη Τζανακόπουλου.