Σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν οι κάτοικοι της Κέρκυρας τον συνηθισμένο αστυνομικό έλεγχο για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, που κατέληξε στην επεισοδιακή σύλληψη ενός 40χρονου άνδρα, ο οποίος που δεν φορούσε μάσκα μέσα σε κατάστημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν ένστολοι που περιπολούσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως ο άνδρας, ο οποίος βρισκόταν εντός καταστήματος, δεν φορούσε μάσκα και όταν επιχείρησαν να του επιβάλλουν το προβλεπόμενο πρόστιμο,  ο άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να φύγει από το σημείο με το όχημά του.

'Αλλες πηγές όμως αναφέρουν πως ο άνδρας ήταν απολύτως συνεργάσιμος και ισχυριζόταν καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου πως είναι καρδιοπαθής.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Mega και καταγράφει τη σύλληψη του άνδρα

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Χθες το απόγευμα, στην Κέρκυρα, αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, διαπίστωσαν ότι άνδρας δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός καταστήματος.

Τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και άσκησης βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο.

Ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση.