Aνήκουστο περιστατικό για τα δεδομένα του νησιού, συγκλονίζει σήμερα την Κέρκυρα, καθώς ένας κάτοικος του νησιού σκότωσε έναν άνδρα και μια γυναίκα και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Τα θύματα είναι ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής, που πηγαινοερχόταν τακτικά στη Γαλλία για δουλειές, και μια Ελληνίδα.

Ο δράστης της διπλής δολοφονίας ήταν επίσης Έλληνας, και κατά πληροφορίες νοίκιαζε το σπίτι όπου κατοικούσε από τη γυναίκα που σκότωσε.

Η γυναίκα ήταν ιδιοκτήτρια και του σπιτιού όπου διέμενε το δεύτερο θύμα της επίθεσης. Παρότι αρχικά πληροφορίες ανέφεραν πως τα δύο θύματα ήταν ζευγάρι,  κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο δράστης και η γυναίκα θύμα φαίνεται πως είχαν οικονομικές διαφορές, άγνωστης μέχρι στιγμής φύσης.

Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον δράστη μετά τον εντοπισμό των δύο νεκρών και αναγκάστηκαν να μπουν στο σπίτι του, καθώς ο ύποπτος δεν απαντούσε στα καλέσματά τους.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το χρονικό του... θανάτου

Ο δράστης, περί τις 11:30, άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα κατά των θυμάτων, έξω από το σπίτι τους στην περιοχή της Δασιάς.

Στη συνέχεια, τράπηκε σε φυγή από το σημείο και μετέβη στο σπίτι του, όπου φαίνεται ότι χρησιμοποίησε την καραμπίνα για να δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων, ο δράστης πυροβόλησε κατά των θυμάτων έξω από σπίτι σε παράδρομο της Δασιάς. Κάτοικος της περιοχής, που έκοβε χόρτα, άκουσε τους πυροβολισμούς και ειδοποίησε την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο.

Οικονομικές – κτηματικές διαφορές

60χρονος δράστης και η γυναίκα που έπεσε θύμα της επίθεσης -ελληνικής καταγωγής και οι δύο, παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν την τελευταία να είναι Γαλλίδα- φέρεται να είχαν οικονομικές ή κτηματικές διαφορές, ενώ ήταν γείτονες. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έμεναν στο ίδιο διώροφο κτίριο.

Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να νοίκιαζε το σπίτι όπου κατοικούσε από τη γυναίκα που σκότωσε, η οποία του έκανε έξωση.