Όποιο πανεπιστήμιο δεν εγκαταστήσει το σύστημα ελέγχου, τότε αυτό θα λαμβάνεται υπόψη στην κρατική χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου, τόνισε η Υπουργός Παιδείας

ο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έρχεται για να λύσει παθογένειες δεκαετιών στα ελληνικά Πανεπιστήμια και κινείται σε δύο άξονες, την εισαγωγή και φοίτηση στα πανεπιστήμια και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός τίθεται ελάχιστη βάση εισαγωγής την οποία θα ορίζει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα, και αυτό γίνεται αφού στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις μπήκαν στα ιδρύματα με βάση 0,6 στα 20 κάτι που υποβαθμίζει το επίπεδο σπουδών. Σημείωσε μάλιστα πως με αυτό το σύστημα δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία στα πανεπιστήμια.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως μπαίνει τέλος στους αιώνιους φοιτητές και το όριο φοίτησης θα είναι συν 2 χρόνια για τετραετή κύκλο σπουδών και συν 3 χρόνια για 6 έξι χρόνια φοίτησης όπως η ιατρική.

Για το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο η υπουργός Παιδείας είπε πως δίνεται η δυνατότητα να υποβάλει κάποιος μηχανογραφικό μέσω πανελλαδικών ή μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ

Σε ότι αφορά την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια είπε πως προβλέπουμε εάν ένα πανεπιστήμιο δεν προβεί στην εγκατάσταση του συστήματος θα χάνει μέρος της κρατικής χρηματοδότησης.

Σημείωσε μάλιστα ότι θεσμοθετείται η ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με 1.000 ειδικούς φρουρούς που θα υπάγονται στην ελληνική αστυνομία και θα διατίθενται ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.

Αναφερόμενη στη λειτουργία νηπιαγωγείων δημοτικών και ειδικών σχολείων η κ. Κεραμέως είπε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκα, σχολαστικός καθαρισμός, διαφορετικά διαλείμματα, κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και

ναχώρησης.

Τέλος τόνισε πως κρούσματα θα υπάρχουν στα σχολεία όπως και στην κοινωνία και σημείωσε πως δεν έχει εικόνα αν θα κλείσουν εκ νέου τα σχολεία.