Δύσκολες ώρες περνά η Λέσβος, καθώς πολλαπλά πύρινα μέτωπα ξέσπασαν ταυτόχρονα τόσο περιμετρικά του καταυλισμού της Μόριας, καθώς και σε δασικές περιοχές της Βατούσας και της Άντισσας.

ύμφωνα με πληροφορίες, οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν και εντός των εγκαταστάσεων του ΚΥΤ, με συνέπεια οι αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση του καταυλισμού, καθώς κοντέινερ τυλίχτηκαν στις φλόγες.

φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται ότι ξέσπασε μετά τις αναφορές και τις αντιδράσεις ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους τόσο αυτοί, όσο και όσοι είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους.

καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν καταφύγει προς τα γύρω κτήματα και βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνθηκαν και προς την πόλη. Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας έχει αποκλείσει την περιοχή.

Αυτήν την ώρα καιγονται κοντέινερ. Οι άνθρωποι είναι στους δρόμους, στην πόλη και στα κτήματα γύρω από το ΚΥΤ. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Στη Βατούσα άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και οκτώ οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη κάποιοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δέχονταν να απομακρυνθούν. Από εκεί ξεκίνησαν φασαρίες και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η κατάσταση είναι τραγική. 12.500 άνθρωποι στο δρόμο και οι άνθρωποι ανησυχούν. 35 διαγνώσθηκαν μπορεί να είναι πoλύ περισσότεροι και να μεταφέρουν την ασθένεια Όπως είπε πρόκειται για αυθόρμητη αντίδραση και όχι για κάτι καθοδηγούμενο. Ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται σε καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με κρούσμα στην περιφέρεια.

Κύκλοι της  Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για αντιδράσεις κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1303504990460432388

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.