Ξεκίνησε να επηρεάζει το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο επιστήμονες ονόμασαν "Hφαιστίωνα", ολόκληρη την Ηπειρωτική χώρα.  Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών από τα ξημερώματα της Κυριακής και μέχρι το απόγευμα της ημέρας δεν θα υπάρχει σημείο της Ελλάδας το οποίο δεν θα έχει ξεκινήσει να αισθάνεται τις συνέπειες της κακοκαιρίας.

Θράκη Ανατολική Μακεδονία κεντρικό και βόρειο Αιγαίο Μαγνησία Χαλκιδική Στερεά Ελλάδα Πελοπόννησος καθώς και η Δυτική Μακεδονία θα δουν και χιόνια ενώ αναμένεται χιονοπτώσεις να εμφανιστούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο των 1000 μέτρων. το Αιγαίο και το Ιόνιο θα δουν ισχυρές βροχοπτώσεις

Αττική

ιονοπτώσεις κατά το μεσημέρι αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα βόρεια και βορειοδυτικά σημεία του νόμου

ο βράδυ θα υπάρξει ολικός παγετός όπως φαίνεται και στον ακόλουθο χάρτη

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στο Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο και θα φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Προς το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από το απόγευμα. Μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ την Κυριακή 5/1 στο σχετικό χάρτη.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατούν τις βραδινές ώρες της Κυριακής 5/1. Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, χιονοπτώσεις αναμένονται σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και της Θράκης.

Την Δευτέρα 6/1 (Θεοφάνεια) θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, όπου ενδεχομένως θα δημιουργηθούν προβλήματα λόγω του κορεσμού του εδάφους σε νερό και των μεγάλων ποσοτήτων υετού που αναμένονται, ενώ από το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν και στη Νότια Αττική και Εύβοια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς, ενώ ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 10 μποφόρ.