Ένα καλάσνικοφ και μια γεμιστήρα, τυλιγμένα σε πάνες για σκύλους, στο πίσω κάθισμα κλεμμένου αυτοκινήτου, εντόπισαν σήμερα στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών. Οι αστυνομικοί έλαβαν σήμα από το κέντρο για ένα ύποπτο όχημα και δυο άτομα που επέβαιναν σε αυτό και εισήλθαν σε πολυκατοικία.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν ένα λευκό Toyota Yaris, που όπως προέκυψε δεν απασχολούσε, αλλά οι πινακίδες κυκλοφορίας του ανήκαν σε άλλο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα σε ένα γκρι Citroen. Όπως διαπιστώθηκε, το όχημα ανήκε στο Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και ανάπτυξης και είχε κλαπεί από το Χαλάνδρι στις 11 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα η κλοπή είχε καταγγελθεί την ίδια κιόλας ημέρα. Επί τόπου κλήθηκε και ομάδα των ΤΕΕΜ όπου πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο για τον τυχόν εντοπισμό εκρηκτικών, καθώς υπήρχαν φόβοι πως το όχημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Όταν οι άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών διαπίστωσαν πως δεν υπήρχαν εκρηκτικά στο αμάξι, στο σημείο κλήθηκε εκπρόσωπος του επιμελητηρίου που άνοιξε το αυτοκίνητο με τους αστυνομικούς να βρίσκουν το καλάσνικοφ και την γεμιστήρα.

Το αυτοκίνητο όπως και ο οπλισμός μεταφέρθηκαν στην διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, αλλά και για να διαπιστωθεί αν το καλάσνικοφ έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.

Την προανάκριση για τη συγκεκριμένη περίεργη υπόθεση, έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και στο πλαίσιο της έρευνας θα προσπαθήσει να εντοπίσει τόσο τους δυο άνδρες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και μετέφεραν το καλάσνικοφ, αλλά κυρίως, να διαπιστώσουν για ποια ενέργεια μετέφεραν το πολεμικό τυφέκιο.