Ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο τις πρωινές ώρες σήμερα βρισκόταν στην Ιταλία, θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά και από το μεσημέρι θα προκαλέσει μεταβολή του καιρού στη χώρα μας, αρχικά στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά τμήματα.

Ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" το χαμηλό βαρομετρικό

Κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής κυρίως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Από το μεσημέρι, σήμερα, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά τμήματα, ενώ από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης έως τις πρωινές ώρες της Παρασκευής βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου, στις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς, επίσης, πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.