Εκτός από τις νέες ταυτότητες, την ταυτοποίηση προσώπων μέσω ενός ενιαίου και μοναδικού αριθμού που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, στην τελική ευθεία είναι και η συνταγογράφηση μέσω SMS, όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε πως η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων βρίσκεται στην τελική ευθεία, κι αυτό σημαίνει πως οι πολίτες θα λαμβάνουν πλέον μέσω SMS τις ιατρικές τους συνταγές.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, η τεχνολογική ανάπτυξη του συγκεκριμένου πληροφοριακού συστήματος είναι σχεδόν έτοιμη και θα αρχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά στο τέλος Μαρτίου, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα θα είναι στο αέρα και η εφαρμογή του του gov.gr, με τη χρήση της οποίας οι πολίτες θα μπορούν πλέον από το σπίτι τους ζητούν δικαιολογητικά για τα οποία μέχρι σήμερα υποχρεούνται να μεταβαίνουν στα  ΚΕΠ.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ, ώστε το νέο ηλεκτρονικό εγχείρημα να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.

ι ασθενείς θα γνωρίζουν με ακρίβεια τη φαρμακευτική αγωγή που τους χορηγείται, ενώ οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα θα ενημερώνονται για την ανανέωση των φαρμάκων τους με μήνυμα στο κινητό τους.