Υπόλογη για το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού (Άρθρο 285 ΠΚ) είναι η 24χρονη κόρη του ιδιοκτήτη του κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών, στο οποίο διοργανώθηκε σύμφωνα με τις αρχές πάρτι με 30 άτομα.

Σε βάρος της νεαρής γυναίκας ασκήθηκε ποινική δίωξη  για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ., των διατάξεων περί διαδοσης κορονοϊού και για διατάραξη κοινής ειρήνης, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για να δικαστεί, ενώ στους συμμετέχοντες στο πάρτι επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Ωστόσο η δίκη της 24χρονης από το αυτόφωρο δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 19 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι στο πάρτι εκτός παίκτες του Ολυμπιακού, συμμετείχε και ο γιος γνωστού εκδότη.

Κούγιας: Δεν διοργανώθηκε κανένα πάρτι

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του αναφέρει: «Το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση της νεαρής Π.Β, η οποία κατηγορείται ότι διοργάνωσε το πάρτι σε γνωστό ξενοδοχείο των Αθηνών, στο οποίο συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Δεν διοργανώθηκε κανένα πάρτι. Στο ξενοδοχείο είχαν κλείσει δωμάτια με το γνωστό νόμιμο τρόπο διάφορα πρόσωπα και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους κατεγράφησαν και απεστάλησαν στην αστυνομία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.