Και ο Αντετοκούνμπο πέρασε από την “Κιβωτό του Κόσμου”

0
133

Ο Παναγιώτης Δημητράς, υπεύθυνος για το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι έκανε μήνυση στην “Κιβωτό του Κόσμου” και συγκεκριμένα στον πατέρα Αντώνιο, στην οποία τον κατηγορεί για ισλαμοφοβία και ξενοφοβία.

Η αφορμή ήταν δύο επιστολές του Πατρός Αντωνίου προς τη δημοτική αρχή της Χίου.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η “Κιβωτός του Κόσμου” είχε αντιταχθεί στη δημιουργία κέντρου μεταναστών πλησίον των δομών της Κιβωτού στη Χίο. Επιπλέον ο κύριος Δημητράς κατηγορεί και την εισαγγελέα γιατί δεν είχε επιληφθεί σε προγενέστερο χρόνο με αφορμή ένα κείμενο της Κιβωτού σύμφωνα με το οποίο, κατά τον κύριο Δημητρά, γίνεται δημόσια υποκίνηση μίσους και ξενοφοβίας. Η μήνυση στρέφεται κατά του επικεφαλούς της Κιβωτού του Κόσμου, ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, κατά της Δημοτικής συμβούλου της παράταξης “Χίος Μπροστά” Αγγελικής Παμπαλού και κατά της εισαγγελέως Χίου Σπυριδούλας Σταυράτη.

Αντί δικού μας σχολίου υπενθυμίζουμε πως η Κιβωτός του Κόσμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια φροντίζει παιδιά που έχουν άμεση ανάγκη ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας. Υπενθυμίζουμε επίσης πώς τα αδέλφια Αντετοκούμπο, που τόσο υπερήφανους μας κάνουν με τις αθλητικές τους επιδόσεις, έχουν δεχτεί επίσης την φροντίδα της Κιβωτού…