Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη από τον κυκεώνα της πανδημίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee C. Bolinger, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες, όπως η νυχτερινή διασκέδαση και τα μπαρ, δεν μπορούν να ανοίξουν μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

"Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπάρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια. Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο".

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον προσανατολισμό της κυβέρνησης λέγοντας τα εξής: "είμαστε μια κεντροδεξιά Κυβέρνηση με την υποχρέωση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συνεχίζονται παρά την πανδημία" και συνέχισε "το πολιτικό τοπίο εσωτερικά είναι ισχυρό. Ηρθαμε στην εξουσία επικρατώντας μιας λαϊκίστικης Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αυτήν την στιγμή είμαστε ακόμα πιο ισχυροί πολιτικά σε σχέση με την περίοδο των εκλογών".

"Υπάρχει ένα στοιχείο που πρέπει να πάρουμε πολύ σοβαρά: Οι λαϊκιστές μπορεί να μην έχουν τις σωστές απαντήσεις, αλλά πολλές φορές κάνουν τις σωστές ερωτήσεις. Τι γίνεται με το εισόδημα; Τους ανθρώπους που παραμένουν απομονωμένοι; Είναι αλαζονικό να απαξιώσεις αυτά τα ερωτήματα, ακόμη κι αν έρχονται από πολιτικούς που τους λέμε λαϊκιστές".