Ο εφιάλτης δεν έχει τέλος στην Ιταλία με την πανδημία του κορονοϊού να θερίζει κυριολεκτικά μία ολόκληρη γενιά και μάλιστα μέσα σε λίγες ημέρες. Το τελευταίο 24ωρο χάθηκαν 627 άνθρωποι σε όλη τη χώρα σπάζοντας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ και βυθίζοντας στην απελπισία τον λαό και σε ανασφάλεια την ιταλική κυβέρνηση. Τα κρούσματα ανέβηκαν στα 47.021 και μεταξύ αυτών 3.700 γιατροί και νοσηλευτές. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032.

Τα αυστηρά μέτρα, οι καραντίνες, οι συμβουλές και τα ευχολόγια όχι μόνο δεν έχουν φέρει αποτελέσματα αλλά αποδείχτηκαν πως υποβοήθησαν την εξάπλωση του ιού. Σε συνδυασμό με τον απείθαρχο χαρακτήρα του κόσμου που δεν τηρεί την καραντίνα αλλά και τα μέτρα προστασίας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ θανάτου που τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο θανάτου.

Αδυνατούν να παράσχουν ποιοτικές υπηρεσίες

α χιλιάδες κρούσματα, τα κορεσμένα νοσοκομεία, το εξαντλημένο ιατρικό προσωπικό και η έλλειψη ιατρικού υλικού έχουν προκαλέσει θανάσιμο κορεσμό στο σύστημα υγείας σε σημείο που να υποστηρίζουν πολλοί πως ο εκτροχιασμός στα νούμερα των νεκρών οφείλεται στο γεγονός ότι τα νοσοκομεία της χώρας αδυνατούν να παράσχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Κάθε 2,5 λεπτά και ένας θάνατος

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλοί ασθενείς να μην λαμβάνουν την ιδανική νοσηλεία ενώ πολλοί από αυτούς κόλλησαν τον κοροναϊό πηγαίνοντας σε κάποιο κέντρο υγείας καθώς τα πάντα πλέον είναι μολυσμένα, ακόμα και οι γιατροί πολλοί από τους οποίους στέκονται ηρωικά μεν αλλά μεταφέρουν στην εργασία τους τα συμπτώματα της νόσου. Είναι σοκαριστικό πως μέσα σε 24 ώρες «χάθηκαν» 627 ψυχές. Αυτό σημαίνει πως κάθε 2,5 λεπτά είχαμε και έναν θάνατο.... Το ethnos.gr αναζήτησε τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει το υπουργείο υγείας της Ιταλίας προκειμένου να δημιουργήσει το προφίλ του «ιδανικού ασθενή» και του «τέλειου θύματος» της μεγάλης μάστιγας.

Δεν «θέλει» να τους σκοτώσει

α συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά καθώς επιβεβαιώνεται με τον πλέον ανάγλυφο και επίσημο τρόπο πως ο κορονοϊός προσβάλει τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους έως 30 ετών αλλά δεν καταφέρνει ή δεν «θέλει» να τους σκοτώσει. Η διαπίστωση αυτή δικαιώνει και τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας που υποστηρίζουν πως ο κορονοϊός είναι δημιούργημα εργαστηριακών πειραμάτων και έχει στο DNA την «εντολή» να μην χτυπάει θανάσιμα τις μικρές ηλικίες αλλά όσους «λαμβάνουν αποφάσεις», δηλαδή, τις μεγάλες ηλικίες. Ακόμα και αν τα απορρίψουμε όλα αυτά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει...

Ιδανικό... θύμα: Ανδρας ετών 63

πως προκύπτει η ηλικία του «τέλειου» θύματος είναι τα 63 έτη μέσος όρος ηλικίας και γένους αρσενικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας υπάρχει στις ηλικίες από 70 χρονών και πάνω σε ποσοστό 52%. Ακολουθεί η κατηγορία από 51 έως 70 ετών με ποσοστό θνησιμότητας 28% και από εκεί και πέρα τα ποσοστά πέφτουν σημαντικά. Στις ηλικίες από 19 έως 50 ετών πέφτουμε στο 19% και στις ηλικίες από λίγων μηνών έως 18 ετών μόλις στο 1%.

Δείτε τα γραφήματα (1) - (2):

ράφημα (1): Τα ποσοστά θανάτων ανάλογα με την ηλικία

ράφημα (2): Ο αριθμός των θυμάτων σε κάθε δεκαετία ηλικίας νεκρών στην Ιταλία

Ο κορονοϊός «προτιμά» τους άνδρες

ετά το μέσο όρο ηλικίας που ορίζεται στα 63 έτη για τον «τέλειο ασθενή» του κορονοϊού στην Ιταλία αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με το φύλο των θυμάτων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεί του υπουργείου υγείας της Ιταλίας το 59% των νεκρών είναι άνδρες και μόλις το 41% είναι γυναίκες γεγονός που αποδεικνύει πως το «ασθενές» φύλο είναι και το πιο ισχυρό στην πανδημία.

ράφημα (3): Τα ποσοστά ανδρών και γυναικών νεκρών στην Ιταλία

Τραγική η κατάσταση στη Λομβαρδία

κατάσταση στη Λομβαρδία είναι τραγική και από την Πέμπτη 19 Μαρτίου έχει ξεπεράσει ακόμα και τα θύματα στη Γουχάν της Κίνας απ΄ότου ξέσπασε ο κορονοϊός στις αρχές του χρόνου. Οπως βλέπετε στον πίνακα που ακολουθεί, στη Λομβαρδία έχουν νοσήσει συνολικά 200 παιδιά και έφηβοι έως 18 ετών αλλά και 633 νέοι ηλικίας από 20 έως 30 ετών αλλά και 1.278 άτομα στην δεκαετία των... 30.

Κανείς από αυτούς δεν έχασε τη ζωή του εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που οι οργανισμοί είχαν παράλληλα και άλλα οργανικά προβλήματα. Στη Λομβαρδία έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ στη δεκαετία των 50 όπου σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν ήδη υπάρξει αλλοιώσεις στους πνεύμονες από διάφορα προβλήματα, ακόμα και από το κάπνισμα και έτσι οι οργανισμοί έχουν επιβαρυνθεί.

Τα ποσοστά εκτοξεύονται μετά τα 70 έτη όπου εκεί ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει αντοχές και δε μπορεί να σκοτώσει τη νόσο πριν καταστρέψει τους πνεύμονες. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις ο ασθενής «δεν κάνει καθόλου στάση», έχει υψηλό πυρετό για 5-8 μέρες μέχρι που αδυνατεί να αναπνεύσει και χάνει τη μάχη για τη ζωή.

Τα κρούσματα ανά ηλικία στη Λομβαρδία

ο ηλικιακό προφίλ των ασθενών στην Λομβαρδία

Οι 50ρηδες στο «στόχαστρο» στο Βένετο

ην Λομβαρδία ακολουθούν κατά πόδας οι επαρχίες της Εμίλια Ρομάνα και του Πιμόντε, ενώ η περιφέρεια του Βένετο όπου η Βενετία είχε εξαρχής κομβικό ρόλο παρουσιάζει καλύτερα στοιχεία και υποχώρησε στην 4η θέση. Και εδώ τα ποσοστά είναι ανάλογα με τη Λομβαρδία παρότι είναι σαφώς μειωμένα. Η δυσάρεστη έκπληξη εδώ αφορά τους 50αρηδες καθώς με βάση τα στατιστικά αποτελούν βασικούς στόχους του ιού.

ο ηλικιακό προφίλ των ασθενών στο Βένετο

Η συνολική κατάσταση στην Ιταλία

ακόλουθος πίνακας ενημερώνεται κάθε ημέρα από τις ιταλικές αρχές. Στην στήλη CASI TOTALI αναφέρονται τα κρούσματα. Στην κόκκινη στήλη οι νεκροί και στην πράσινοι όσοι ξεπέρασαν τον ιό. Δεξιά στην γκρι στήλη είναι οι έλεγχοι που έχουν γίνει εάν περιφέρεια. Στην πρώτη στήλη από αριστερά είναι οι Ricoverati con sintomi (Νοσηλεία με συμπτώματα), στη δεύτερη Terapia intensiva (εντατική), στην τρίτη Isolamento domiciliare (απομόνωση). Η τέταρτη στήλη Totale attualmente positivi σημαίνει (Το σύνολο των ασθενών που κινούνται θετικά προς ίαση). Οπως φαίνεται μετά τη Λομβαρδία τρέχουν με πολλά... γκάζια η Εμίλια Ρομάνια με 640 νεκρούς και το Πιεμόντε με 209. Όσο πηγαίνουμε νοτιότερα τα νούμερα πέφτουν μεν σε σύγκριση με τις επαρχίες του βορρά αλλά ανεβαίνουν σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες όπως για παράδειγμα η Σικελία που ήδη έχει 4 νεκρούς.

 

Οι πόλεις φαντάσματα

Στους πίνακες που ακολουθούν παρουσιάζονται οι πόλεις με τα σοβαρότερα και περισσότερα κρούσματα κι εκεί που δίνεται η μεγαλύτερη μάχη της επιβίωσης.