Θύμα άγριου ξυλοδαρμού μετά από στοχοποίησή του για τη συμμετοχή του σε πορεία κατά των μεταναστών, όπως δηλώνει ο ίδιος, έπεσε κάτοικος του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο άνδρας, που παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αποδίδει την εναντίον του επίθεση στην στοχοποίηση του λόγω της συμμετοχής του στην επίμαχη κινητοποίηση και συνδέει τους δράστες της οργανωμένης επίθεσης με άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, σύμφωνα με το cretalive.

Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, υποστηρίζεται ωστόσο ότι λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα έπρεπε να επιληφθεί των ερευνών η Ασφάλεια, καθώς φέρεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει περιστατικό επικίνδυνης αυτοδικίας.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι είχε αναλάβει μία εργολαβία σε οικοδομή στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου που στη δουλειά μαζί με κάποιους εργάτες, διαπίστωσε ότι το λουκέτο της οικοδομής δεν άνοιγε καθώς ήταν κολλημένο.

Λίγο αργότερα, στο στενό της οικοδομής ξεπρόβαλλαν 8-10 άτομα με μαύρα ρούχα, μαύρες κουκούλες full face και μαύρα αστυνομικά ρόπαλα. «Ασφάλεια, ακίνητοι!» φώναξαν. Περιγράφει ότι κοντοστάθηκε σκεπτόμενος ότι πιθανότατα γίνεται κάποια επιχείρηση. Οι μαυροντυμένοι άνδρες προχώρησαν και αφού τον κύκλωσαν, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία σε όλο το σώμα. Υποστηρίζει δε ότι πριν αρχίσουν να τον χτυπάνε, έκαναν αναφορά στην παρουσία του στην κινητοποίηση της πλατείας Ελευθερίας. Όπως ο ίδιος αναφέρει, τους συνεργάτες δεν τους πείραξαν, αλλά απλώς τους ακινητοποίησαν, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα πάθουν τίποτα.

Οι δράστες, αφού τον χτύπησαν αλύπητα επί πεντάλεπτο, εξαφανίστηκαν, και στη συνέχεια οι συνεργάτες του ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.