Την καθημερινή εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου δίνει με αναλυτική ανακοίνωση η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με αυτήν, μέχρι την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων νοσηλεύεται ένας ασθενής που διακομίστηκε από το νοσοκομείο της Άρτας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας σε σταθερή κατάσταση.

Στο ίδιο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση παραμένει στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων ένας ασθενής που προσβλήθηκε από κορονοϊό, ενώ στην ίδια μονάδα υπάρχει ένα περιστατικό που είναι υπό διερεύνηση. Επιπλέον δόθηκαν 9 αρνητικές απαντήσεις σε ύποπτα κρούσματα, ενώ σε καραντίνα παραμένει στο σπίτι της μία γιατρός που διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Αρνητικές είναι όλες οι απαντήσεις των δειγμάτων που στάλθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα για άλλα 9 δείγματα των προηγούμενων ημερών.

Συναγερμός σήμανε και πάλι στο νοσοκομείο Άρτας για ύποπτο κρούσμα, αλλά αυτή τη φορά η απάντηση που ήρθε από το Εργαστήριο του Παστέρ έλεγε πως ήταν αρνητικό στον κορονοϊό. Στο νοσοκομείο Άρτας, τα άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και μέχρι σήμερα ιχνηλατήθηκαν 45 άτομα που έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό.