Δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα εμφανή συμπτώματα του νέου ιού ένας ιερωμένος στο χωριό Καβουράς του Δήμου Σαρωνικού, και όχι μόνο τέλεσε τη λειτουργία στο ναό που λειτουργούσε την περασμένη Κυριακή, και την επομένη έκανε και τον καθιερωμένο αγιασμό στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κουβαράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, ο παπάς την Τρίτη διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό, ενώ την Τετάρτη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Όσε από τις επαφές του ιχνηλατήθηκαν, ευτυχώς αποδείχτηκαν αρνητικές στον ιό.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Πέτρος Φιλιππου και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, κ. Κωνσταντίνο Στεργίου, δήλωσαν:  «Ευτυχώς το κρούσμα είναι ανώδυνο. Δεν έχει κολλήσει κανείς ούτε από την οικογένειά του, ούτε από την εκκλησία».

? το που κατέστη γνωστή η ύπαρξη του κρούσματος, έγιναν τα απαιτούμενα τεστ στον οικογενειακό και εκκλησιαστικό περίγυρο του παπά και βγήκαν αρνητικά. O κ. Φιλίππου επιβεβαίωσε πως ο ιερέας αισθανόταν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δημοτικό: «Επειδή μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ και με τον κ. Τσιόδρα, το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές φορούσαν όλοι μάσκες απέτρεψε τη διάδοση του ιού».