Νέα δωρεά προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

ρόκειται για 14 υπερκαταψύκτες τελευταίας τεχνολογίας για τη φύλαξη των νέων εμβολίων κατά του κορονοϊού που έχει ανακοινωθεί ότι θα προμηθευτεί και η χώρα μας.

α ειδικά κατασκευασμένα ψυγεία εγγυώνται τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (ακόμα και των -70 βαθμών Κελσίου) που απαιτούνται για τη σωστή φύλαξη ορισμένων εκ των νέων εμβολίων.

Η ανάγκη διατήρησης κάποιων εμβολίων σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αποτελεί μια σημαντική διαχειριστική δυσκολία. Επειδή τα περισσότερα ιατρικά σκευάσματα δεν απαιτούν αντίστοιχες θερμοκρασίες αποθήκευσης, ο εξοπλισμός με τους συγκεκριμένους υπερκαταψύκτες δεν είναι διαδεδομένος και δεν τον διαθέτουν όλα τα νοσοκομεία –εμβολιαστικά κέντρα, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης και διατήρησης των νέων εμβολίων.

H δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη θα ενισχύσει την προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να δημιουργήσει ειδικές αποθήκες με ψυγεία βαθιάς κατάψυξης, έκαστο χωρητικότητας 360 – 600 λίτρων. Οι 14 υπερκαταψύκτες θα παραδοθούν άμεσα, ώστε να είναι διαθέσιμοι για την αποθήκευση των πρώτων δόσεων των εμβολίων κατά την άφιξή τους. Μετά το πέρας την πανδημίας, ο νέος εξοπλισμός θα παραμείνει στη διάθεση των νοσοκομείων της χώρας, καθώς είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τη φύλαξη και άλλων σκευασμάτων.