Σοκαρισμένη η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και εναγωνίως αναμένει τα νέα από τον ένα εμβολιασθέντα στην Ελλάδα που  έπαθε θρόμβωση, πιθανώς οφειλόμενη στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Εν τω μεταξύ, παρότι Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία και άλλες χώρες αποφάσισαν ήδη την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, οι ελληνικές υγειονομικές αρχές αναμένουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως θα πραγματοποιήσει "έκτακτη συνάντηση" την Πέμπτη μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 λόγω ανησυχιών που συνδέονται με θρόμβους αίματος, καθώς, όπως αναφέρθηκε, τα πλεονεκτήματα του εμβολίου εξακολουθούν να υπερέχουν των κινδύνων.

'Οπως ήταν φυσικό λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τα ελληνικά δεδομένα, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους και οι μομφές περί χρηματισμού, διαφθοράς και μίζας δίνουν και παίρνουν.

Σιγά μην ασχοληθούμε τώρα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων...

ι ξέρουν άλλωστε αυτοί, συγκριτικά με την εμπειρία του μέσου 'Ελληνα παντογνώστη;

Σιγά μην ασχοληθούμε τώρα με όσους έχουν υποστεί θρομβώσεις λόγω της COVID-19 ή με τους χιλιάδες ταλαίπωρους που θα υποστούν θρομβώσεις κατά την ανάρρωσή τους από την ίδια αιτία παρά την αντιθρομβωτική αγωγή με ηπαρίνη που χορηγείται σε όλους όσοι αναρρώνουν από τον ιό ακόμα ακόμα και στο σπίτι.

trong>Είναι πιο ενδιαφέρον πρώτα να υποθέτουμε ότι κάποιοι τα τσέπωσαν για τα καλά,  για να έχουμε άλλο ένα θέμα ως ειδήμονες να πλακωνόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά να περιμένουμε τη γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου.

Ξέρουμε εμείς τώρα.. Ξέρουμε... Το συγκεκριμένο εμβόλιο και ακατάλληλο είναι και η χρήση δεν σταματά στην ελληνική αγορά επειδή κάποιοι έχουν συμφέροντα.

Η συλλογική μας εμπειρία άλλωστε μας υπενθυμίζει κάθε φορά σε παρόμοια ζητήματα και την περίπτωση του 50χρονου άνδρα που αγόρασε σπανακόπιτα από το φούρνο της γειτονιάς του (δεν αναφέρουμε τη γειτονιά γιατί θα μπει σε κόκκινο συναργερμό), ο οποίος, δέκα λεπτά αφότου έφαγε τη σπανακόπιτα, παρουσίασε αστάθεια, σύγχυση και πονοκέφαλο και κατέληξε από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Συμπέρασμα 1: Η σπανακόπιτα από το συγκεκριμένο φούρνο προκαλεί θανατηφόρα εμβολικά επεισόδια.

υμπέρασμα 2: Ποιος ξέρει τι μίζες είχε πάρει ο μανάβης από τον παραγωγό για να προμηθεύσει με ελαττωματικό σπανάκι το φούρναρη;

Η εμπειρική μας κρίση μας καθοδηγεί. Πάντα υπάρχει ο αυταπόδεικτος νοητός σύνδεσμος μεταξύ πραγματικότητας και συνομωσίας. Δεν υπάρχει περίπτωση τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

υτό θα πει αιτιώδης συνάφεια!