Ο στρατός κλήθηκε για να βοηθήσει στην επιβολή του γενικού lockdown στην Ιταλία σήμερα Παρασκευή, καθώς οι υπεύθυνοι υγείας ανακοίνωσαν 627 νέους θανάτους, τους περισσότερους σε ολόκληρο τον κόσμο από τότε που ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού.

Σκηνές απόγνωσης διαδραματίζονται στο βόρειο τμήμα της χώρας, ιδιαίτερα η περιοχή της Λομβαρδίας που πλήγηκε σκληρά, όπου ο αριθμός των ατόμων που είναι θετικά στον ιό ξεπέρασαν αυτόν του προηγούμενου μήνα, και τα νοσοκομεία καλούνται να χειριστούν χιλιάδες περιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, Κινέζοι γιατροί και εμπειρογνώμονες, που βοηθούν την Ιταλία να αντιμετωπίσει την υγειονομική αυτή κρίση, ανέφεραν ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται στη Λομβαρδία είναι "όχι αρκετά αυστηροί".

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει τώρα ότι ο στρατός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας στην επιβολή των περιορισμών, δήλωσε ο πρόεδρος της περιοχής της Λομβαρδίας Attilio Fontana, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

"Το αίτημα για χρησιμοποίηση του στρατού έγινε δεκτό ... και 114 στρατιώτες θα βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη Λομβαρδία ... είναι ακόμα πολύ μικρό, αλλά είναι θετικό", ανέφερε η Fontana.

?υστυχώς, δεν βλέπουμε αλλαγή τάσης και οι αριθμοί των νοσούντων συνεχώς αυξάνονται."

τρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να εξασφαλίσουν γενική ασφάλεια στους δρόμους.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια στην Ιταλία, δήλωσαν την Παρασκευή εκπρόσωποι της πολιτικής προστασίας της χώρας - περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο έθνος - και επιβεβαιώθηκαν περίπου 6.000 νέα κρούσματα την προηγούμενη ημέρα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε περισσότερες από 47.000 περιπτώσεις.

Η κα Daniela Confalonieri, νοσοκόμα στο Μιλάνο, δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν τόσο απελπιστική που οι νεκροί δεν μετρώνται πλέον.

"Εργαζόμαστε σε κατάσταση πολύ έντονου άγχους και έντασης", δήλωσε ο Confalonieri στο Reuters.

?υστυχώς δεν μπορούμε να περιορίσουμε την κατάσταση στη Λομβαρδία, υπάρχει υψηλό επίπεδο μόλυνσης και προς το παρόν αδυνατούμε να υπολογίσουμε τους θανάτους.

"Δείτε τις ειδήσεις που έρχονται από την Ιταλία και θα καταλάβετε ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Είναι αδιανόητο".

Ένας νοσοκομειακός γιατρός στο Μπέργκαμο, μια άλλη πόλη της Λομβαρδίας, είπε στο CNN ότι η περιοχή έχει πληγεί τόσο σκληρά από τον κορονοϊό που στέλνει ασθενείς που χρειάζονται εντατική φροντίδα σε άλλες περιοχές της χώρας.

"Το Μπέργκαμο στέλνει ασθενείς σε μονάδες ΜΕΘ σε άλλες περιοχές, επειδή εξαντλήσαμε τις δυνατότητές μας", δήλωσε ο Dr. Stefano Magnone στο CNN την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της κοντινής Μπρέσια ήταν επίσης γεμάτες. Η Μπρέσια είναι η δεύτερη χειρότερα πληγείσα επαρχία, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

"Περίπου 50 ασθενείς διακομίστηκαν από τη Λομβαρδία σε άλλες περιοχές, κυρίως στο νότο", ανέφερε ο Magnone. Περίπου οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις ήταν πάσχοντες από Covid-19, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδια για την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου για να αποσυμφορηθούν τα υπάρχοντα και να γίνει καλύτερη διαχείριση της κρίσης.

νας γιατρός στην πόλη Cremona της Λομβαρδίας, ο Romano Paolucci, δήλωσε στο Reuters ότι έχει "δει πολλούς νεκρούς εδώ" και ότι το ιατρικό προσωπικό μάχεται για να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό.

«Θα έλεγα ότι οι δυνάμεις μας έχουν εξαντληθεί», είπε. "Αυτό είναι ένα μικρό νοσοκομείο και νοσηλεύονται τόσοι πολλοί άνθρωποι...

?εν διαθέτουμε επαρκείς πόρους, κυρίως σε προσωπικό, διότι εκτός από όλα τα άλλα, το προσωπικό αρχίζει να αρρωσταίνει".

ερίπου το 70% των ατόμων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για το Covid-19 επιβιώνουν, πρόσθεσε.

Οι ασθενείς πεθαίνουν μόνοι τους

strong>Η ασθένεια χτύπησε περισσότερο τον ηλικιωμένο πληθυσμό της Ιταλίας. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας ανέφεραν ότι το 86% των θανάτων αφορούσε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών. Άτομα ηλικίας 60 έως 69 ετών αφορούσε μόνο το 10% των θανάτων.

Paolucci δήλωσε ότι το νοσοκομείο του προσπαθεί να βοηθήσει τους ασθενείς να διατηρούν επαφή με την οικογένειά τους τηλεφωνικά, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους που δεν είχαν καλή σχέση με την τεχνολογία.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανακύπτει στις μέρες μας, θα έλεγα, είναι ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις τους συγγενείς τους και συχνά πεθαίνουν μόνοι τους", δήλωσε.

trong>Πλάνα από το Reuters έδειξαν στρατιωτικά φορτηγά που συγκέντρωναν τα σώματα των θυμάτων κοροναϊού στη Λομβαρδία.

ο γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι μια ομάδα εργασίας 300 και πλέον εθελοντών γιατρών θα σταλεί στις περιοχές της Ιταλίας που βάλλοντα από την πανδημία.

ι φετινοί απόφοιτοι ιατρικών σχολών έχουν επίσης ενημερωθεί ότι μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται ως πλήρως καταρτισμένοι γιατροί άμεσα, παρακάπτοντας το χρονοδιάγραμμα ασκήσεως επαγγέλματος, για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας

ν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ερυθρού Σταυρού, Sun Shuopeng, προέτρεψε σε σκληρότερα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωναϊού.

κατάσταση "είναι παρόμοια με αυτή που βιώσαμε πριν από δύο μήνες στο Wuhan της Κίνας, το επίκεντρο του Covid-19", δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη τύπου στο Μιλάνο.

"Στην Wuhan ένα μήνα μετά από την υιοθέτηση της πολιτικής lockdown, διαπιστώνουμε την μειωτική τάση της εξάπλωσης της νόσου", δήλωσε ο Sun Shuopeng.

"Εδώ στο Μιλάνο, το σημείο έξαρσης του Covid-19, δεν λαμβάνονται αυστηρότατα μέτρα lockdown: οι δημόσιες συγκοινωνίες εξακολουθούν να λειτουργούν και οι άνθρωποι εξακολουθούν να κινούνται, εξακολουθείτε να έχετε δείπνα και πάρτι στα ξενοδοχεία, εξακολουθείτε μην φοράτε μάσκες. "

?εν ξέρω τι σκέφτεται ο καθένας."

ισηγήθηκε στους Ιταλούς να σταματήσουν όλες τις "οικονομικές δραστηριότητες και να μειώσουν τις μετακινήσεις των ανθρώπων", ζητώντας από όλους να μένουν μόνοι τους στο σπίτι.

?παιτείται κάθε πολίτης να συμμετέχει στον αγώνα εναντίον του Covid-19 και να υπακούει στις συγκεκριμένες οδηγίες."

Παράταση lockdown;

ι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου που αφορά το κλείσιμο των σχολείων πέραν της 3ης Απριλίου, καθώς οι φήμες για το εθνικό lockdown, που πλήττει περισσότερους από 60 εκατομμύρια ανθρώπους, οργιάζουν επίσης.

"Νομίζω ότι θα προχωρήσουμε σε μια επέκταση", δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Lucia Azzolina, προσθέτοντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά όταν υπάρξει "βεβαιότητα απόλυτης ασφάλειας".

Το Corriere della Sera ανέφερε ότι "είναι σαφές τα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς", τόσο για επιχειρήσεις και μεμονωμένες δραστηριότητες, όσο και για τα σχολεία, μπορεί να παραταθούν και μετά την προθεσμία που έχει δοθεί. "

εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε στο CNN ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί επίσημη απόφαση.

[gallery type="rectangular" link="none" size="large" td_select_gallery_slide="slide" ids="6856,6855,6854,6853,6852,6851,6845,6846,6847,6848,6849,6850,6843"]