Ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι αποκεφάλισε σήμερα Παρασκευή, έναν καθηγητή γυμνασίου, μπροστά από το σχολείο όπου δίδασκε σε ένα προάστιο του Παρισιού, δήλωσε η αστυνομία, η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια..

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός λίγο αργότερα, σε κοντινή απόσταση, από το σημείο όπου εκτέλεσε τον άτυχο καθηγητή, από περίπολο της αστυνομίας.

Ο Γάλλος εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε ότι η θανατηφόρα επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, ένα προάστιο βορειοδυτικά του Παρισιού, διερευνάται επισταμένως, ενώ ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο καθητητής είχε πρόσφατα δείξει σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ στην τάξη, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» ή «ο Θεός είναι μεγάλος» την ώρα που αποκεφάλιζε τον άτυχο καθηγητή.

Η τερατώδης αυτή δολοφονία είναι επίθεση στο γαλλικό έθνος συνολικά, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer στο Twitter.

"Η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας είναι οι μόνες απαντήσεις που αρμόζουν στη φρικαλεότητα της ισλαμικής τρομοκρατίας", έγραψε ο υπουργός.

Τον περασμένο μήνα, ένας 25χρονος Πακιστανός επιτέθηκε σε δύο άτομα με μπαλτά κρέατος για τη δημοσίευση σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ από τη σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo.

Ο δράστης τραυμάτισε σοβαρά δύο υπαλλήλους ενός γραφείου τηλεοπτικών παραγωγών, των οποίων τα γραφεία βρίσκονται στο ίδιο μπλοκ όπου στεγάζει το Charlie Hebdo. Ευτυχώς και οι δύο επέζησαν.

Η σημερινή επίθεση έρχεται τρεις εβδομάδες αργότερα από την έναρξη μιας δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπου εκδικάζεται η υπόθεση συνεργών στην επίθεση κατά του Charlie Hebdoσε τον Ιανουάριο του 2015 καθώς και κατά ενός εβραϊκού σούπερ μάρκετ, στο οποίο επίσης μία γυναίκα αστυνομικός εκτελέστηκε στο δρόμο.

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο τριήμερο που προήγαγε ένα κύμα ισλαμικής βίας στη Γαλλία που ως τώρα μετρά την απώλεια περισσότων από 250 ανθρώπων.

Η Αλ Κάιντα, η μαχητική ισλαμιστική ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του 2015, απείλησε να επιτεθεί ξανά στο Charlie Hebdo μετά την αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ στην αρχή της δίκης.