Γυναίκα ναυτικός, που δεν είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που βγήκαν από το πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο, προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα. Ωστόσο, αφού έμεινε για λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο, εμφάνισε πυρετό.

Η εξέλιξη στην υγεία της γυναίκας ναυτικού προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, με τους γιατρούς να την εξετάζουν, χωρίς όμως να θεωρούν για την ώρα πως έχει κορονοϊό. Οι γιατροί βέβαια θα συνεχίσουν να την παρακολουθούν στενά, προκειμένου να δουν αν θα εμφανίσει κάποιο ακόμα ύποπτο σύμπτωμα.

Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ήδη ιχνηλατεί τις επαφές της γυναίκας, ώστε να εντοπίσει με ποιους ήρθε σε επαφή τόσο μέσα στο πλοίο όσο και στο ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο εντοπίστηκαν 119 θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα στους 383 συνολικά επιβαίνοντες. Και οι 119 επιβαίνοντες θα παραμείνουν μέσα στο πλοίο σε υγειονομική καραντίνα για 14 ημέρες. Η ιατρονοσηλευτική υποστήριξη τους θα είναι συνεχής και μάλιστα για το σκοπό αυτό στην αποβάθρα τοποθετήθηκε ειδική τέντα, ώστε οι υγειονομικοί που επισκέπτονται το πλοίο να φορούν την ειδική ενδυμασία και να πραγματοποιούνται όλες οι διαδικασίες προετοιμασίας.