Για την πιθανότητα να δούμε ακόμα και 500 κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες μέρες, μας προετοίμασε  ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού επειδή η εικόνα της επιδημίας μπορεί να αλλάξει δραματικά.

Όπως ανέφερε, η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου που από 10 κρούσματα την ημέρα, φτάσαμε πολύ σύντομα στα 200.

«Είδαμε στις αρχές Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ρκίνης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σχετικά με το αρνητικό ρεκόρ των 293 κρουσμάτων την Τετάρτη, ο καθηγητής είπε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η σημερινή και η αυριανή ημέρα για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα και εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα παραμείνουμε στον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε, αλλά χρειάζεται να επιδείξουμε ιδιαίτερη προσοχή καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και στους κλειστούς χώρους η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους.