Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, μετά την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων SMS στο 13033.

ο γεγονός ότι το σύστημα να «μπουκώνει» μετά τις 9 το βράδυ με SMS για άσκηση, είναι αξιοπερίεργο και ανησυχητικό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια SMS στο 13033. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ σε σύγκριση με την πρώτη περίοδο της καραντίνας που ο μέσος όρος ήταν 2,9 εκατ.

κόπωση έχει καταβάλει το κοινωνικό σύνολο, αλλά πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας,  και γι' αυτό το λόγο στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει προτάσεις για νέα αυστηρότερα μέτρα με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σκέψεις για περιορισμό της κυκλοφορίας

Παρατηρώτας την υπερβάλουσα χρήση SMS στο 13033, η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει ένα plan b με νέα μέτρα.

ύμφωνα με πληροφορίες, συζητιέται η εναλλακτική λύση της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως όταν ο συνολικός αριθμός των SMS στο 13033 ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει χαλάρωση και εφησυχασμός.

Περιμένουμε νούμερα πάνω από 3 εκατ., αλλά θέλουμε να δούμε κάτω από 4 εκατ, γιατί αυτό σημαίνει κάποια υπερβολική χαλάρωση και άσκοπες μετακινήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

εικόνα στους δρόμους της Αθήνας δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας και του lockdown. Η κίνηση είναι αυξημένη καθώς πολύ μεγαλύτερο ποσοστό πολίτων πάνε στις δουλειές τους. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση σκέφτεται να προβεί σε σύσταση προς τις εταιρείες που έχουν την δυνατότητα για τηλεργασία, να το πράξουν, με σκοπό έως τα Χριστούγεννα να μειωθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού.