Ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα αυστηρότατα μέτρα που επεβλήθησαν στη χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακόμη και μετά τις 30 Νοεμβρίου, άφησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε πως τα νοσοκομεία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται σε κατάσταση έντονης πίεσης και «οι εφεδρείες μας εξαντλούνται, παρότι ως λαός έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε ευελιξία και επινοητικότητα».

«Ανοίγουμε κρεβάτια σε κλειστές κλινικές, σε πτέρυγες που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ μεταφέρονται ασθενείς και σε αλλά νοσοκομεία σε κοντινούς νομούς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Άφησε να διαφανεί ωστόσο μια ακτίνα ελπίδας, επισημαίνοντας στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, πως καταγράφεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και αναμένεται περαιτέρω μείωση τις επόμενες ημέρες.

Τις τελευταίες ώρες, σαράντα ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της ασθένειας και νέος τραγικός απολογισμός ανεβάζει ακόμη τον συνολικό αριθμό νεκρών στους 1035.

Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ημερήσιος αριθμός νεκρών μέχρι στιγμής κατεγράφη την περασμένη Πέμπτη που είχαμε 50 νεκρούς.