Σε σοβαρότατες καταγγελίες προέβη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος, αφού εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων του που έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού, κατήγγειλε σήμερα πως ακόμα και αστυνομικοί θετικοί στον κορονοϊό τελούσαν κανονικά τα καθήκοντα τους «για να βγει η υπηρεσία».

ετά τον θάνατο και του τρίτου αστυνομικού από κορονοϊό σήμερα, ο κ. Γερακάρος έδωσε έμφαση στην ήδη ιδιαιτέρως επιβαρυμένη η υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στο σώμα, αναφέροντας πως τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή υπερβαίνουν τα 500.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Γερακαράκος ανέφερε πως υπήρχαν «καταγγελίες ότι έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έβαζαν υπηρεσία, για να βγει η υπηρεσία», καθώς επίσης και καταγγελίες για θετικά κρούσματα που «έβαζαν σε υπηρεσία τους γύρω τους, με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή».

Τα συνολικά θετικά κρούσματα στις τάξεις της αστυνομίας φτάνουν αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε, τα 500, και έδωσε έμφαση στα μέτρα προστασίας για την υγεία των αστυνομικών, αναφέροντας επίσης πως οι αστυνομικοί προβαίνουν με δικά τους έξοδα «σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, χωρίς να τα καλύπτει η ίδια η διοίκηση», καθώς η υπηρεσία δεν παρέχει σε όλους τεστ αλλά «γίνονται δειγματοληπτικά».

Όσον αφορά τη συχνότητα των τεστ, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ τόνισε πως «δε γίνονται κάθε βδομάδα τεστ» με την επικινδυνότητα υπεμετάδοσης και διασποράς να αυξάνεται, καθώς «μπορεί ανά πάσα στιγμή κάποιος αστυνομικός να κολλήσει, γιατί βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με κόσμο» και θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημαντικότητα των καθημερινών τεστ στους αστυνομικούς, είπε χαρακτηριστικά: "Πείτε μου μία δραστηριότητα σήμερα σε όλη τη χώρα που δεν εμπλέκεται αστυνομικός".