Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Ιωάννας από τα Χανιά, που εντοπίστηκε νεκρή σε βράχια στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, αναζητούν οι Αρχές καθώς έρχονται στο φως οι δύσκολες καταστάσεις που φαίνεται πως είχε βιώσει στο σπίτι της το 11χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τις αναφορές των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων που παρακολουθούσαν την οικογένεια, εξαιτίας του άσχημου χωρισμού των γονιών και του ποινικού παρελθόντος του πατέρα της, ο οποίος είχε φυλακιστεί για κάποιο διάστημα, η ψυχολογία τόσο του κοριτσιού όσο και των δύο μικρότερων αδελφών της, δεν ήταν πολύ καλή εξαιτίας των οικογενειακών προβλημάτων.

Η μητέρα της πάντως κατέθεσε ότι το κορίτσι έφυγε με καλή διάθεση για την τελευταία της βόλτα το μοιραίο απόγευμα της Τρίτης.

Μυστήριο για την αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά, αναζητείται ακόμη το κινητό της τηλέφωνο που θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων και η ζακέτα που φορούσε.

Συντετριμμένη δηλώνει η γιαγιά της μικρής, μητέρα του πατέρα της: «Αν έθαβαν εμένα δεν θα στεναχωριόμουν… να θάψω εγώ το εγγόνι μου; …αλλά δυστυχώς πλέον είναι αργά τα πράγματα δεν αλλάζουνε αυτή την στιγμή. Πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον μας ο μπαμπάς, τον παππού, την γιαγιά να είμαστε μια γροθιά».

Αναφερόμενη σε προηγούμενες δηλώσεις της σχετικά με την καθυστερημένη ενημέρωση των Αρχών από τη μητέρα είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Εγώ αυτή την στιγμή θέλω πρώτα να ηρεμήσουμε, να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Εγώ βλέπω ότι έχασα την εγγόνα μου και είμαι τριπλά στεναχωρημένη», ανέφερε και είπε για τα αίτια του θανάτου της μικρής ότι έγινε νεκροψία και η οικογένεια έχει το πόρισμα που «δεν δείχνει ούτε βιασμό», ενώ εκτίμησε ότι, «το παιδί παραπάτησε, ζαλίστηκε…».

Η μητέρα δήλωσε την Πέμπτη ότι μετά από πολλές προσπάθειες να βρει την 11χρονη στο κινητό της, βγήκε δύο φορές μαζί με συγγενή της να την ψάξουν όλο το βράδυ και τηλεφώνησε στην αστυνομία το πρωί για να δηλώσει την εξαφάνισή της.

Το παιδί βρέθηκε το άλλο πρωί σε απόκρημνη και δύσβατο σημείο από την Πυροσβεστική μετά από ενημέρωση περιπατητών.

Την ίδια ώρα, η δασκάλα που είχε παλιότερα στο σχολείο η μικρή δήλωσε πως στο παρελθόν ο πατέρας της Ιωάννας την είχε χτυπήσει, με αποτέλεσμα εκείνη να πάει στο νοσοκομείο και να αλλάξει σχολείο κι εκείνος να καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και να αποφυλακιστεί 1,5 χρόνο μετά.