Νέα δεδομένα που αλλάζουν εντελώς την τροπή της πολύκροτης επίθεσης με το βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου προέκυψαν από τις δηλώσεις του συνηγόρου της. Ο Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, είπε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη συνεργού -και μάλιστα γυναίκας- της Έφης Κακαράντζουλα.

"Η σημερινή μέρα προσέφερε ένα συγκλονιστικό στοιχείο στην όλη διαδικασία. Στη γυναίκα που ερευνάται ως συνεργός για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας προέκυψε ότι είχε καταχωρημένο στο κινητό της το τράκερ (συσκευή γεωεντοπισμού) της δράστιδος από το οποίο δεχόταν και λάμβανε συνεχώς την τοποθεσία της Ιωάννας. Θα αξιολογηθεί κατά την πορεία και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της" είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Έφης

το δικαστήριο σήμερα, κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες κατηγορίας, καθώς και δύο μάρτυρες υπεράσπισης της 37χρονης καθ'ομολογία δράστιδος, ενώ αναγνώστηκαν και τα έγγραφα της υπόθεσης.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο ψυχίατρος που παρακολουθεί την Ιωάννα, Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος ο οποίος κατέθεσε πως το καθήκον του είναι να εξαφανιστεί η σκέψη αυτοκτονίας που έχει η παθούσα. Στο δικαστήριο κατέθεσε και η παρουσιάστρια Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία ήρθε κοντά με την Ιωάννα πριν από μερικούς μήνες.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν μία τρίτη ξαδέρφη της κατηγορουμένης και μία φίλη της, η οποία, μεταξύ άλλων, είπε πως η Κακαράντζουλα δεν της είχε μιλήσει ποτέ για τη σχέση της με τον 40χρονο άνδρα.