Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο επιθέσεων, αυτή τη φορά στο εξωτερικό.

ουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση πριν από λίγο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, στη δυτική Σαουδική Αραβία, αναφέρει το BFMTV.

α γεγονότα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια τελετής για την ανακωχή του Μεγάλου Πολέμου.

ύμφωνα με πληροφορίες, η εκρηκτική συσκευή, κατά πάσα πιθανότητα χειροβομβίδα, ρίχτηκε στον τοίχο του νεκροταφείου. Η Le Figaro αναφέρει τέσσερις τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας υπήκοος και ένας Σαουδάραβας φύλακας.

«Η ετήσια τελετή που εορτάζει το τέλος του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου στο μη μουσουλμανικό νεκροταφείο της Τζέντα, με τη συμμετοχή αρκετών γενικών προξενείων, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού προξενείου, ήταν ο στόχος μιας επίθεσης εκρηκτικών συσκευών σήμερα το πρωί, η οποία προκάλεσε αρκετές τραυματίστηκε », είπε ο Quai d'Orsay.

? Γαλλία καταδικάζει έντονα αυτήν την άνανδρη επίθεση που τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει", ανέφεραν γαλλικοί διπλωματικοί κύκλοι, που καλούν τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να ρίξουν φως σε αυτήν την επίθεση, και να εντοπίσουν τους δράστες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το γαλλικό προξενείο δέχτηκε επίθεση πριν από 12 ημέρες, πάλι στην Τζέντα, όπου ένας φρουρός είχε τραυματιστεί με ένα μαχαίρι.