Aστακός σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει έντονη παρουσία στα Εξάρχεια, ώστε να αποφευχθούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Μπλόκα υπάρχουν από το πρωί στα Χαυτεία και στο Πανεπιστήμιο.

Φορητό σύστημα επιτήρησης

Για την αποτροπή συγκέντρωσης στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις, με απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης (Π.Δ. 75/2020), από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής κατά την υλοποίηση από Υπηρεσίες της του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από τις 06:00 της Κυριακής έως τις 06:00 της Δευτέρας, σε οδούς της περιοχής του κέντρου της Αθήνας (Εξάρχεια - Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών - Πλατεία Συντάγματος) και εφόσον απαιτηθεί, σε λοιπές περιοχές της Αθήνας.

Απαγόρευση συναθροίσεων

παγορεύονται οι συναθροίσεις στις οποίες μετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα σήμερα.