Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματική, αφού με το φόβο του προστίμου,  κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, υπενθύμισε ότι η καταληκτική ημερομηνία να εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών είναι η 16η Ιανουαρίου και μετά θα ξεκινήσει η βεβαίωση των προστίμων.

180.000 ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα και 20.000 στο σπίτι

όνισε μάλιστα πως από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί περισσότερα από 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ 20.000 είναι οι αιτήσεις για κατ' οίκον εμβολιασμό, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 200.000.

«Εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος μη εμβολιασμού»

κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά σπάνιο να συντρέχει λόγος μη εμβολιασμού». Αναφέρθηκε και στην απαλλαγή από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για λόγους υγείας, και εξήγησε ότι ο θεράπων ιατρός εάν κρίνει, θα μπορεί να κάνει αίτηση για τους ασθενείς του σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση σε κάθε ΥΠΕ, ανάλογα με τον τόπο μόνιμης διαμονής του πολίτη και επισυνάπτοντας ταυτόχρονα όλα τα συνοδευτικά έγγραφα και γνωματεύσεις. Οδηγίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ