Σύμφωνα με την εισαγγελέα της δίκης της ΧΑ, ο Παύλος Ρουπακιάς έδρασε μόνος του, και δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προς τούτο και ζήτησε την καταδίκη του και την απαλλαγή όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων για τη στυγερή δολοφονία.

Αν γίνει δεκτή η πρόταση της Εισαγγελέως η μαζική απαλλαγή κατηγορουμένων στη δίκη της ΧΑ θα είναι το επόμενο στάδιο με αποτέλεσμα την κατάρρευση ουσιαστικά του κατηγορητηρίου.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δηλαδή για ανθρωποκτονία από δόλο, χωρίς ελαφρυντικά και απόρριψη του ισχυρισμού του ότι ήταν σε άμυνα. Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των υπολοίπων 17 κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα για άμεση και απλή συνέργεια.

«Μέσα από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκε ο Ρουπακιάς, ήταν μόνος στο όχημα, δεν ήταν συνοδηγός του ο Ιωάννης Καζαντζόγλου. Ο Ρουπακιάς αποφάσισε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το έγκλημα. Πρόθεσή του ήταν να φονεύσει τον παθόντα, του κατάφερε με μανία πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του. Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς. Δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επίθεση. Είχε αποφασίσει τον εγκληματικό του σκοπό, έπληξε τον παθόντα με απόλυτη επιτυχία» είπε η εισαγγελέας.

Οι φίλοι του αλλά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα αποχώρησαν από την αίθουσα εμφανώς εκνευρισμένοι από την πρόταση της εισαγγελέως.