Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει από την Πέμπτη και μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα ο καιρός στη χώρα μας καθώς ψυχρές αέριες μάζες, πολικής προέλευσης, θα κινηθούν νοτιότερα ρίχνοντας κατακόρυφα τη θερμοκρασία και προκαλώντας χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι χιονοπτώσεις να κατέβουν και μέχρι το νομό Αττικής την Παρασκευή ενώ σύμφωνα με αρκετές ενδείξεις είναι πιθανό να χιονίσει στην Αθήνα το βράδυ του Σαββάτου.

Χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα ακόμα και στην Αθήνα το θερμόμετρο μετά τα μεσάνυχτα μπορεί να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

Από σήμερα ξεκινά η κακοκαιρία

πολύ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ξεκίνησε την Τετάρτη από τη βόρεια χώρα ενώ από την Πέμπτη, θα υπάρξουν στα βόρεια τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα αυτά, από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

ι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.