Το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν, δηλώνουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει

Αμετάπειστοι φαίνεται πως είναι οι αρνητές του εμβολίου, σύμφωνα με τα ευρήματα της  δημοσκόπησης του ΣΚΑΪ και της PULSE.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 56% των πολιτών που δεν δέχονται να εμβολιαστούν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει. Σύμφωνα πάντως με την έρευνα, περισσότεροι από επτά στους 10 πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης

ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό… ή πότε θα την κάνετε;», το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δεν σκοπεύει να κάνει, ενώ το 5% ότι δεν έχει, αλλά θα κάνει αργά ή γρήγορα.

Αναφορικά με την ερώτηση «ποιος τρόπος θα μπορούσε να πείσει να εμβολιαστείτε;» μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% ζητά περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει θα το κάνουν αν γίνει υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».