Συγκλονίζει η αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη: «Το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος», είπε απευθυνόμενος προς τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, ενώ τόνισε πολλές φορές πως «η Δικαιοσύνη θα επικρατήσει, ας χαλάσει ο κόσμος όλος».

Η εισαγγελέας επίσης τόνισε πως έχουν υπάρξει πλημμέλειες στην ανάκριση και επισήμανε πως είναι ευτυχές που την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το Λιμενικό Σώμα και ο επικεφαλής του Θ. Ζόβας. Η αναφορά της πως έγιναν προσπάθειες να "φύγει από τα χέρια" του η υπόθεση, έκανε αίσθηση.

«Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….», είπε η εισαγγελέας. «Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ - την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας…. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. …. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση. Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε, «εγώ ζω με αυτή την κοπέλα»….

«Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα "αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου". Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε "θέλω να μάθω τι έγινε". Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά... Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί … Από την αρχή δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. ….Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Η εισαγγελική αγόρευση συνεχίζεται.